Je kind heeft een koortsstuip wanneer - bij een snel stijgende lichaamstemperatuur- hij/zij ineens erg met armpjes en beentjes begint te trekken. Dit kan een paar minuten duren, waarbij je kind niet reageert op je praten en aanraken.
Tijdens de koortsstuip kan je kind zijn of haar adem even inhouden en oppervlakkig of stotend ademhalen. Je kind lijkt op dat moment bewusteloos. De koortsstuip gaat vanzelf over en is over het algemeen onschuldig. Na de koortsstuip kan je kind nog wat huilen en een beetje suf en onrustig zijn. Een koortsstuip komt voor bij kinderen van 3 maanden tot 5 jaar.
Een koortsstuip kan er eng uitzien, toch is er meestal geen reden om ongerust te zijn. Kinderen met koortsstuipen ontwikkelen zich meestal normaal. De koortsstuip richt geen schade aan in de hersenen.
Probeer rustig te blijven.
Leg je kind op zijn/haar zij of op zijn/haar buik. Niet op de rug omdat je kind zich kan verslikken bij eventueel overgeven.
Zorg ervoor dat je kind niet kan vallen en dat hij/zij zich niet stoot of bezeert.
Bel daarna je huisarts.
- Koorts
- RS-virus
- Eczeem
- Bof, mazelen, kinkhoest
- Vijfde en zesde ziekte, waterpokken
Het coronavirus raakt ook de opvoeding. Lees in de tips van Loes hoe je als ouder omgaat met de opvoeding ten tijde van corona.
Lees alle corona tipsHoe mediawijs is jouw kind? Je geeft je kind een tablet, telefoon of afstandsbediening en je hebt er letterlijk geen kind meer aan. Handig?
Meer over mediawijsheidVolg bij Loes een online cursus rondom de thema's opvoeden en ouderschap. Voor jou als ouder zijn er twee cursussen!
Bekijk het cursusaanbodGaan jullie scheiden en zijn er kinderen bij betrokken? Dan komt er veel op jullie af. Krijg hulp met de scheidingswijzer van Loes.
Ga naar de scheidingswijzerBen je zwanger of heb je een baby, dreumes of peuter? Schuif dan eens aan bij het online Mammacafé!
Bekijk agenda itemBorstvoeding is een proces dat jullie samen met je baby leren. Een goede voorbereiding..
Bekijk agenda itemAls je relatie eindigt, staat je leven op z’n kop. Dat je kinderen dat ook moeten meemaken, maakt het extra moeilijk. Hoe kun je in deze periode zo goed mogelijk voor je kinderen zorgen? In deze webinar leer je hoe andere vaders en moeders dat deden; vanaf het moment dat ze het nieuws vertelden, tot aan de eerste tijd in twee huizen. Ook krijg je slimme tips van scheidingscoach Anouk Boering. Scheiden zonder schade: dat kan nooit helemaal. Maar als je jouw kinderen in deze periode kunt steunen, scheelt dat enorm. We hopen dat deze webinar daarbij helpt.
Bekijk agenda itemWe zijn net een bedrijf thuis; het loopt volgens planning maar toch voel ik..
Bekijk agenda itemDeze webinar is bedoeld voor aanstaande ouders van een eerste kindje. Of als..
Bekijk agenda itemStress hoort bij het leven, maar in Coronatijd loopt het soms wel eens op. De..
Bekijk agenda item