Heeft je baby koorts?

De normale lichaamstemperatuur van je baby is tussen 36,5 en 37,5 graden Celsius. Bij een lichaamstemperatuur vanaf 38 graden Celsius heeft je baby koorts. Je baby krijgt koorts wanneer het lichaam zich verdedigt tegen ziekmakende virussen of bacteriën. Dit is een normale reactie.

Voor het meten van de lichaamstemperatuur kan je het beste een digitale thermometer gebruiken. Maak de thermometer na gebruik goed schoon met alcohol (70%). Het is niet nodig om de temperatuur te verlagen met medicijnen.

Tip 1: Let op uitdrogen

Baby’s drogen snel uit. Houd het aantal plasluiers van je kind in de gaten. Geef je kind genoeg te drinken wanneer hij/zij koorts heeft. Wanneer je kind niet of slecht drinkt, probeer dan regelmatig kleine beetjes te geven. Dit geldt zowel voor flesvoeding als voor borstvoeding.

Tip 2: Bel bij twijfel

Bel je huisarts wanneer je de situatie van je kind niet vertrouwt.

Tip 3: Bel bij koorts

Bel altijd je huisarts wanneer je kind naast de koorts (boven de 38 graden Celsius) ook een beetje suf is, anders ademt of huilt dan normaal of minder drinkt en plast.

Tip 4: Koortsstuip?

Het kan gebeuren dat je kind door snel stijgende koorts ineens met zijn/haar armpjes en beentjes gaat trekken. Dit heet een koortsstuip.

Meer gezondheidstips

- RS-virus
- Eczeem
- Bof, mazelen, kinkhoest
- Vijfde en zesde ziekte, waterpokken

(3329 9808 beoordelingen)
Terug naar boven