Omdat baby's nog niet kunnen praten, gebruiken ze hun gezichtje, armpjes, beentjes, ademhaling en stem om zich uit te drukken. Een baby luistert niet naar woorden, maar reageert wel op de manier waarop we die uitspreken. Zo praten ouder en baby voortdurend met elkaar, zonder woorden. Je baby vertelt je al heel veel met zijn lijfje. Weet je de signalen op te vangen? Dan kun je toch al heel vroeg met je baby communiceren. Maar hoe herken je de lichaamstaal van je baby?
Deze signalen zie je eigenlijk altijd eerst. Pas daarna gaat een kind huilen. Dus huilen is eigenlijk een (te) laat slaapsignaal. Kinderen die oververmoeid zijn, huilen veel en hard. Vaak heb je dan dus de eerste slaapsignalen gemist.
Alleen een uitgerust kind zal deze (vroege) hongersignalen laten zien. Een (over)vermoeid/overprikkeld kind kan uiteindelijk alleen maar huilen. Dan wordt het achterhalen van de betekenis van het huilen en het onderscheiden van bijvoorbeeld slaap/honger hebben steeds moeilijker.
Op de agenda van LOES staan regelmatig gratis bijeenkomsten en/of webinars over de ontwikkeling van je baby.
Of volg de online cursus 'Kijk wat je baby zegt'. Deze gratis online cursus volg je waar een wanneer je wilt.
- Slaappatroon van baby's
- Slaapproblemen bij baby's
Neem voor meer informatie contact op met LOES.
Hoe mediawijs is jouw kind? Je geeft je kind een tablet, telefoon of afstandsbediening en je hebt er letterlijk geen kind meer aan. Handig?
Meer over mediawijsheidLoes verzorgt naast bijeenkomsten voor (aanstaande) ouders ook online cursussen. Deze kan je op een eigen moment en in je eigen tempo volgen.
Bekijk het cursusaanbodGaan jullie scheiden en zijn er kinderen bij betrokken? Dan komt er veel op jullie af. Krijg hulp met de scheidingswijzer van Loes.
Ga naar de scheidingswijzerHoe bereid je je goed voor op de bevalling? Met de komst van een kindje..
Bekijk agenda itemDe puberteit is sowieso een roerige tijd en de Corona-jaren hebben een extra..
Bekijk agenda itemHoe kun je er nu voor zorgen dat de scheiding de kinderen zo min mogelijk belast?Een..
Bekijk agenda itemWeet jij al waar je voor kiest: borst- of flesvoeding? Tijdens je zwangerschap..
Bekijk agenda itemWil jij ook graag andere ouders ontmoeten uit je woonwijk of je woonplaats
Bekijk agenda itemOm je goed voor te bereiden op het leven met een kleintje organiseert samenwerkingsverband..
Bekijk agenda item