Kleine kinderen kunnen al in een laagje van 10 centimeter water verdrinken, zonder dat je het merkt. Lees in dit artikel hoe je verdrinking voorkomt en lees ook de andere Loes-tips die stilstaan bij kinderen en water.
Als een kind verdrinkt, dan maakt het geen geluid. Het gebeurt ook het meest in de buurt, zoals in de vijver van de buren of de sloot aan de overkant. Houd je kind daarom altijd in de gaten als vlak bij water speelt.
Ligt je kind in het water? En is het in moeilijkheden? Haal het dan direct uit het water. Als je kind in dieper water ligt, zoals een kanaal of een diepere vijver, is het belangrijk dat je zelf goed kunt zwemmen.
Is je kind uit het water en nog bij bewustzijn? Wikkel het dan in een deken. Ga daarna direct samen langs de huisarts, ook al is het alleen kopje-onder geweest.
Bel 112 als je kind bewusteloos is of vraag iemand anders om 112 te bellen. Begin daarna gelijk met reanimeren. Reanimeren betekent beademen en krachtig drukken op de borstkas. Lukt de beademing niet goed, kijk dan in de mond of er iets in de weg zit. Maak de mond schoon. Leg je kind op de zij als je niet kunt reanimeren en er ook niemand in de buurt is die dat kan. Vocht kan dan makkelijk uit de mond lopen.
Om goed te kunnen handelen bij een eventuele verdrinking van je kind, kun je een EHBO-cursus volgen. Deze cursus wordt gegeven door de EHBO-vereniging.
- Houd het veilig voor kinderen bij water
- Leer je kind hoe het moet zwemmen
- Wanneer kan je kind op zwemles?
Het coronavirus raakt ook de opvoeding. Lees in de tips van Loes hoe je als ouder omgaat met de opvoeding ten tijde van corona.
Lees alle corona tipsHoe mediawijs is jouw kind? Je geeft je kind een tablet, telefoon of afstandsbediening en je hebt er letterlijk geen kind meer aan. Handig?
Meer over mediawijsheidVolg bij Loes een online cursus rondom de thema's opvoeden en ouderschap. Voor jou als ouder zijn er twee cursussen!
Bekijk het cursusaanbodGaan jullie scheiden en zijn er kinderen bij betrokken? Dan komt er veel op jullie af. Krijg hulp met de scheidingswijzer van Loes.
Ga naar de scheidingswijzerDeze bijeenkomst is geschikt voor ouders en verzorgers van kinderen tussen 6-12..
Bekijk agenda itemHoe bereid je je goed voor op de bevalling? Met de komst van een kindje komt..
Bekijk agenda itemDeze cursus is volgeboekt, er is een extra cursus gepland die op dinsdagmorgen..
Bekijk agenda itemDeze bijeenkomst is geschikt voor ouders en verzorgers van peuters in de leeftijd..
Bekijk agenda itemBen je zwanger of heb je een baby, dreumes of peuter? En lijkt het je leuk om andere ouders te ontmoeten? Bezoek dan eens het Mammacafé in de bibliotheek.
Bekijk agenda itemTactus biedt deze cursus aan en is voor ouders met kinderen/jongeren tussen..
Bekijk agenda item