Hoe help je je kind bij het zindelijk worden?

Wil je dat je kind niet meer in zijn broek plast? En wil je dat je kind 's nachts droog blijft? Dan wil je er dus voor zorgen dat je kind zindelijk wordt. Maar hoe pak je dat aan? 

De meeste kinderen krijgen interesse in het plassen op een potje of wc tussen de 1,5 en 2 jaar. Dan kun je beginnen met zindelijkheidstraining. Naast deze training zijn er veel meer mogelijkheden om je kind zindelijk te maken. LOES geeft tips.

Zindelijk worden

Een kind is zindelijk als het plas en poep op kan houden. En op tijd op het potje of de wc gaat. Hoe merk je dat je kind zindelijk wordt? Je kind laat uit zichzelf merken dat hij of zij eraan toe is. Bijvoorbeeld: je kind merkt wanneer er plas komt. Of je kind wil de luier uit. Lees de tips van LOES over het zindelijk worden bij kind.

Hoe help je je kind?

Je kind begeleiden bij het zindelijk worden, betekent inspelen op zijn ontwikkeling. Dat vraagt aandacht, tijd en (soms veel) geduld van jou als ouder. Rond 3 jaar zijn de meeste kinderen overdag zindelijk. Wil je weten wat je kunt doen om je kind te begeleiden? Bekijk de onderstaande tips.

Webinar

Op de agenda van LOES staan regelmatig gratis bijeenkomsten en/of webinars over zindelijk worden gepland. Onderstaande webinar is binnenkort:

10 sept 2024: Zindelijk worden 1-4 jaar (webinar)

(3754 10824 beoordelingen)
Terug naar boven