Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

Het neefje van MamaTien

Gepubliceerd: 11 februari 2019

Mees is mijn kleine neefje. De jongste in een gezin waar ook al een paar oudere broertjes zijn. Mees is één jaar oud en razend populair! Of hij nou in de kinderstoel zit, op schoot, in de wandelwagen, altijd komen mensen op hem af. Broertjes, neefjes, nichtjes; vrienden van al die broertjes, neefjes en nichtjes… Mees’ ouders zijn gek op hem, maar de opa’s en oma’s ook. Had ik de ooms en tantes al genoemd? En de buren?

Tierelantijntjes

We kunnen gerust stellen: Mees krijgt veel liefde en aandacht. En op zijn tijd een warm flesje, fruithapje of ander lekkers. Zijn ouders verzorgen en beschermen hem. De fase is aangebroken dat hij op handen en knieën door de woonkamer crosst. Daarom zijn de laaghangende stopcontacten dichtgemaakt en de gezellige kaarsjes en tierelantijntjes van de salontafel verwijderd.

Kiekeboe

Ook ik ben een enorme fan van Mees. We zien elkaar zeker drie keer per week. Als hij bij mama op schoot zit, is hij een hele baas. Dan durft hij kiekeboe te spelen en te stoeien met mij en anderen. Maar oh wee als papa of mama de kamer uitlopen. Hij wil niet alleen gelaten worden en al helemaal niet met mensen die hij niet goed kent.

Eng

Afgelopen zomer zag ik Mees bijna dagelijks. Regelmatig kreeg ik lachjes van hem en of iets wat op een kusje leek. Ineens was dat over! Hij had me een week niet gezien en was compleet vergeten wie ik was. Als hij mij alleen al zag, zette hij het op een huilen, zo eng vond hij me.

Waar is het misgegaan tussen Mees en mij? Waarom ziet hij me niet meer staan? We waren toch matties, hij en ik? Een beetje teleurgesteld was ik wel. Gelukkig lukte het me om even uit te zoomen. Want dan zie je andere dingen. Toen begreep ik ook dat het juist positief is dat Mees ‘eenkennigheid’ ontwikkelt. Hij beseft nu dat mensen verschillen. En voelt zich veilig bij de personen die hem verzorgen en aan wie hij gehecht is. Voor Mees zijn papa en mama de veilige haven. Als dan zomaar een ‘vreemde’ tante je wereld binnenstapt, is dat bedreigend. Dus niet getreurd, Mees maakt een normale ontwikkeling door. Het is een van de bouwstenen om later een gezonde, evenwichtige volwassene te worden.

Open armen

Ik wens alle kinderen toe dat ze met open armen worden ontvangen in hun gezin. Dat ze de voeding en verzorging krijgen die nodig is en een fijne jeugd mogen hebben, vol liefde, aandacht en plezier. Plus fijne familieleden, vrienden en kennissen om hen te ondersteunen als dat nodig is. Inclusief gekke ouwe tantes.

Het gezin van MamaTien en Job telt vier kinderen: Loïs (11), Olivia (10), Joost (8) en Emmanuel (5). 

Blog

Er is er één jarig hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is onze… Nine! Hieperdepiep voor onze jongste dochter. Maar liefst 4 kaarsjes mocht ze uitblazen. Bij een verjaardag en jarig zijn hoort natuurlijk een feestje. En bij een feestje hoort…? Juist! Trakteren.

Meer lezen
Terug naar boven