Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

Om het warm van te krijgen

Gepubliceerd: 4 februari 2019

Slaapproblemen

“Mam, ik kan niet slapen.”

“Huh? Ben je d’r nou alweer? Je ligt er net in. Heb je het al geprobeerd?”

“Nee, ik heb net nog wat zitten tekenen.”

“Dus je hoofd heeft het kussen nog niet geraakt vanavond?”

“...”

“Nou dan ga je het eerst maar proberen.”

“Nee, want ik kan tóch niet slapen. Ik moet de hele tijd aan dingen denken.”

“Je moet jezelf even wat tijd gunnen, dan verdwijnen die gedachten wel. Als je lekker onder de dekens gaat liggen, word je vanzelf slaperig.”

“Ja maar als dat nou niet lukt?”

Trucs

Komt dit gesprek, of een variatie daarop, je bekend voor? Bij ons gebeurt het regelmatig. Ik merk dat je als ouder behoorlijk wat trucs uit de doos moet halen om je kinderen in bed te krijgen. En te houden.

Kiertje

Wat een verschil met een paar jaar geleden, toen ze nog een baby waren. Werden ze huilerig, of gingen ze in hun oogjes wrijven, dan wist je: het is weer bedtijd voor de kleine. Niks geen trucs of ingewikkelde gesprekken; gewoon schone luier om, slaapzakje aan en welterusten. De deur van de kamer lieten we open, of op een kiertje, zodat we de baby goed konden horen. Op die manier hadden we in ons oude en gehorige huis helemaal geen babyfoon nodig. Vonden we hartstikke handig.

Giftig

Met de kennis van nu, ik krijg het er warm van, was dat helemaal niet verstandig. Want mocht er brand uitbreken in huis, dan kan de rook zich – door die open deuren – snel verspreiden naar alle kamers. Een dichte deur houdt giftige rook tegen. En zo zijn er meer dingen die je beter wel en beter niet kunt doen qua brandveiligheid

Joelende rookmelder

Ik ben vooral heel dankbaar dat wij nog nooit brand in huis hebben gehad. Het ergste wat ik op dit punt heb meegemaakt, was toen ik een keer in de keuken bezig was. Joost, een jaartje of drie, stond erbij toen de vlam in de pan sloeg. De steekvlam was al heftig, maar in no time begon de rookmelder als een malle te joelen. Joost vlóóg de keuken uit! Of hij nou schrok van het vuur of van het snerpende geluid van de rookmelder, weet ik niet. Gelukkig doofde de vlam snel. Met een deksel of vanzelf? Ik weet het niet eens meer. Maar ik vond het een geruststellende gedachte om te merken dat de rookmelder doet waar ‘ie voor bedoeld is: ons waarschuwen als hij rook in zijn neus krijgt. 

Toch Job eens vragen of hij ze binnenkort allemaal eens langs wil lopen om de batterijen te checken. Better safe than sorry…

Het gezin van MamaTien en Job telt vier kinderen: Loïs (11), Olivia (10), Joost (8) en Emmanuel (5).

Blog

Er is er één jarig hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is onze… Nine! Hieperdepiep voor onze jongste dochter. Maar liefst 4 kaarsjes mocht ze uitblazen. Bij een verjaardag en jarig zijn hoort natuurlijk een feestje. En bij een feestje hoort…? Juist! Trakteren.

Meer lezen
Terug naar boven