Blog

Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag
13dec
Tropenjaren deel twee

In plaats van binnenshuis druk, zijn we nu buitenshuis druk. We jongleren nu met tijd, met kinderen die een eigen agenda krijgen. En toch, wil ik geen moment meer ruilen met het eerste deel. Want wie wil nou niet goed slapen? Hupsakee! eindigt Tweelingmoeder deze blog.

Lees meer
18nov
Alle pepernoten nog aan toe

Pepernoten, speculaas, marsepein en chocoladeletters. Vijf december. De aanloop ernaar toe is voor MamaTien elk jaar weer feestelijk. Benieuwd hoe MamaTien met alle volwassen het spelletje meespeelde en de sinterklaasperiode beleefde? Je leest het in haar Sinterklaas blog.

Lees meer
7nov
Het regent puberbuien

We kwamen elkaar tegen in de stad. "Geniet ervan dat die van jou nog zo klein zijn", zei de vrouw. “Ga lekker met ze knutselen en zo. Die van mij willen helemaal niks meer." Dat onze kinderen ooit puber zouden zijn, leek me nou niet echts iets om je op te verheugen. Benieuwd hoe MamaTien met puberbuien omgaat? Lees haar nieuwste opvoedblog.

Lees meer
18okt
De les van de lasagne

Tegen de eetlust van pubers kun je niet op koken. Daar weet MamaTien alles van. Haar vriendin zat met hetzelfde probleem en haar tip zette MamaTien aan het denken. Zoiets moest bij ons toch ook kunnen? En dan het liefst dat de kinderen zelf ook een handje mee helpen. Benieuwd naar het leerzame verhaal van MamaTien. Lees haar nieuwste opvoedblog.

Lees meer
2aug
Online pesten is hetzelfde als 'gewoon' pesten

Denk erom, altijd opkomen voor kinderen die gepest worden! Zie je iemand in zijn eentje zitten omdat ‘ie zogenaamd niet bij de populaire mensen hoort, ga jíj er dan bij zitten.” Het was mijn moeder die me dit al vroeg inpeperde. MamaTien vertelt dat online pesten hetzelfde is als 'gewoon' pesten en hoe je daar als ouder mee om kunt gaan.

Lees meer
15jun
Oprechte aandacht. Je kinderen zijn er dol op!

"Vandaag is het mijn geluksdag", begint MamaTien haar blog. Al gauw merkt ze dat de balans in deze dag anders is dan verwacht. Ze houdt zich in om niet iets te roepen als: “Kunnen jullie nu gewoon even weggaan?!” Vind je het vinden van balans en het geven van oprechte aandacht moeilijk? MamaTien vertelt erover in deze blog.

Lees meer
25mei
Klusjes thuis. Zijn ze er bij jou ook zo dol op?

"Hij heeft altijd haast als het om vrienden, spelen en voetballen gaat. Want thuis, daar zit die vervelende moeder die altijd weer nieuwe klusjes voor hem verzint. Ik snap ook wel dat een jongen van 11 daar geen zin in heeft. Maar toch…" begint MamaTien. In deze blog vertelt ze over klusjes in huis.

Lees meer
10mei
‘Ach, een pleister er op en dan is het wel klaar volgens mij’

‘Ach, een pleister er op en dan is het wel klaar volgens mij’, zei ik. Eén van de kinderen viel als kleine peuter met het hoofd tegen de tafelpunt. Lang verhaal kort, het werden een aantal hechtingen op de spoedpost van het ziekenhuis. Tja, het gebeurde na het avondeten en misschien wilde ik dat het af kon met een pleister. begint Tweelingmoeder deze blog.

Lees meer
10mei
Is jouw kind ongehoorzaam? Parent hacking: 'Kump wa good'

"Ik weet nog dat ik ooit van een collega hoorde dat haar kinderen nooit ergens aanzaten. Toen ze klein waren heeft ze nooit de tafel leeg hoeven ruimen, of de vensterbanken kaler zien worden. Ik kon me er echt niets bij voorstellen. Bij ons razen ze soms als een wervelwind door het huis." begint Tweelingmoeder. In deze blog vertelt ze over ongehoorzaamheid.

Lees meer
14apr
Voorbereiden op de basisschool: hoe deed de Tweelingmoeder dat?

Hoe kan je je kind voorbereiden op de basisschool? De Tweelingmoeder deelt haar ervaring in een nieuwe blog.

Lees meer

Blog

In plaats van binnenshuis druk, zijn we nu buitenshuis druk. We jongleren nu met tijd, met kinderen die een eigen agenda krijgen. En toch, wil ik geen moment meer ruilen met het eerste deel. Want wie wil nou niet goed slapen? Hupsakee! eindigt Tweelingmoeder deze blog.

Meer lezen
Terug naar boven