Blog

 

Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag
12mei
Gezinsmomenten

"Wij zijn als gezin niet van de grootse en dure dingen, met de meest spectaculaire bestemmingen en uitjes. Maar wél van samenzijn, vrijheid hebben en zoeken."

Lees meer
30apr
Opvoeden is… reuzespannend

"We trouwden jong, begin twintig waren we. We stonden aan het begin. Het was toen, dat Job over kinderen begon. Ik schrok, daar was ik niet aan toe!"

Lees meer
29mrt
Kinderstress in groep 7

"Hij ligt rozig in bed. Ik kom hem een kus brengen. Dat vindt hij fijn. Voor Joost het uitgelezen moment om wat te kletsen met z’n moeder."

Lees meer
24mrt
“En, hoe was het op school?”

"De lockdown met thuisonderwijs was niet fijn. Wat wilden we allemaal graag dat de scholen weer open gingen. Maar nu is het zover en ineens zie ik wat het met mijn kind doet."

Lees meer
23mrt
Naar school

Toen ineens de brief op de mat viel dat wij ze moesten aanmelden voor de basisschool, kreeg ik visioenen van een toekomst die nog wel even duurt; maar ook echt dichterbij komt.

Lees meer
25feb
Online onderwijs, zo gek nog niet

Lopen Olivia en al die andere scholieren nu een leerachterstand op? Misschien wel. Maar een onverwacht effect is dat Olivia de afgelopen maanden beter in haar vel is komen te zitten.

Lees meer
19feb
Kansrijke Start, voor ieder gezin

Het programma Kansrijke Start wil dat voor elk gezin realiseren. Met de ouders samen nadenken wat er nodig is voor het ouderschap en daar samen klaar voor zijn.

Lees meer
18feb
Herstarten van onderwijs, thuisonderwijs en kinderopvang

"Misschien is het goed om in deze tijd eens vaker te zeggen: ik weet het ook allemaal niet, ik heb de grote oplossing niet in handen. Maar ik doe wat ik kan."

Lees meer
12feb
Terugblik op de webinar "Alle ballen in de lucht"

Vooraf was ik benieuwd hoe een webinar over opvoeden zou gaan. Is het veel eenrichtingsverkeer? Niets bleek minder waar. We werden aan het denken gezet.

Lees meer
19jan
Thuiswerken

"De saaiheid van de straat zorgt ervoor dat ik mijn blik weer richt op het beeldscherm voor me. Hallo, valt er nog iets te beleven hier? Misschien een leuk appje van een collega?"

Lees meer

Over Loes

Leuk om kennis met je te maken! Ik ben Loes. Je kunt bij mij terecht voor informatie en advies over opvoeden en opgroeien. Ik werk voor dertien Twentse gemeenten.

Meer lezen

Blog

"Wij zijn als gezin niet van de grootse en dure dingen, met de meest spectaculaire bestemmingen en uitjes. Maar wél van samenzijn, vrijheid hebben en zoeken."

Meer lezen
Terug naar boven