Blog

 

Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag
1jan
Tweelingmoeder: Horen, luisteren, praten en (voor)lezen!

Een blog van de Tweelingmoeder over horen, leren luisteren, de eerste woordjes en heel veel (voor)lezen!

Lees meer
21dec
MamaTien: 'Goed voornemen: 100 dagen vakantie'

December is lijstjesmaand. MamaTien is dól op lijstjes, vooral op to do-lijstjes! In de laatste maand van het jaar waren het vooral vrolijke lijstjes. Een verlanglijst voor sinterklaas of kerst. Een lijstje voor de Top2000. Eentje met de hoogtepunten van het afgelopen jaar. Maar een lijst opstellen met goede voornemens lukt haar niet. Ze verteld je er meer over in haar blog!

Lees meer
29nov
Tweelingmoeder: Sinterklaasstress

"Vier jaar later kan ik nog steeds zeggen dat december erg chaotisch is in ons huis. Maar alles begint officieel half november, want dan komt Sinterklaas in het land. En dit jaar is het echt voor het eerst dat het verhaal van Sinterklaas begrepen wordt en dat we de oh zo bekende combinatie zien van grote spanning en grote vreugde."

Lees meer
7okt
MamaTien: Tips van een profvoetballer

Geloof in jezelf, doe altijd je best, wees een beetje eigenwijs en vertrouw op de wijsheid van mensen die jou wat kunnen leren. Soms krijg je als opvoeder hulp uit onverwachte hoek. Tips voor het leven, uit de mond van een profvoetballer. MamaTien verteld er meer over in haar blog:

Lees meer
8sep
Tweelingmoeder: Ieder kind zichzelf

Het fenomeen ‘tweeling’ brengt meestal wel wat teweeg in gesprekken of op straat. "Toen mijn kinderen nog babies waren werd ik echt heel vaak aangesproken. Als iemand het ziet dan krijg ik steevast de vraag: ‘Lijken ze op elkaar?’" aldus de Tweelingmoeder. Ze verteld er meer over in haar blog!

Lees meer
20aug
Tweelingmoeder: logeren

De eerste keer dat onze tweeling ging logeren waren ze 8 maanden. Zij sliepen toen bij opa en oma. Dit ging hartstikke goed. En hoewel het natuurlijk gek voelde voor de eerste keer, wist ik dat ze op dat adres goed verzorgd zouden worden. Opa en oma pasten immers elke week op.

Lees meer
27jul
MamaTien: Vijf stappen om je kind te helpen bij verveling

Hoe ouder onze kleintjes worden, hoe meer interesse er komt voor speelgoed. Maar tijdens een vakantie, kunnen kinderen hun speelgoed een keer zat zijn. En altijd maar beeldscherm is ook geen oplossing. Verveling ligt op de loer.

Lees meer
20jul
MamaTien: Struikelend naar de finish

Voor het eerst in weken heb ik een momentje voor mezelf. Door corona stond ons sociale leven op een laag pitje. De laatste weken waren een soort snelkookpan van alle activiteiten die we gemist hadden. In de stoel van de kapper mijmer ik over de eindsprint. Als gezin struikelden we richting eindstreep.

Lees meer
15jun
Een ongepland begin

Ze was 14 of 15, in elk geval veel te jong om moeder te worden. Op die leeftijd schijn je als meisje op je vruchtbaarst te zijn. Dat heeft ze geweten. Maar hoe ga je als ouder om met een eventuele zwangerschap van je puber? Loes blogt erover.

Lees meer
12mei
Gezinsmomenten

"Wij zijn als gezin niet van de grootse en dure dingen, met de meest spectaculaire bestemmingen en uitjes. Maar wél van samenzijn, vrijheid hebben en zoeken."

Lees meer

Over Loes

Leuk om kennis met je te maken! Ik ben Loes. Je kunt bij mij terecht voor informatie en advies over opvoeden en opgroeien. Ik werk voor dertien Twentse gemeenten.

Meer lezen

Blog

Een blog van de Tweelingmoeder over horen, leren luisteren, de eerste woordjes en heel veel (voor)lezen!

Meer lezen
Terug naar boven