Blog

Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag
20okt
Op avontuur door de natuur!

Zondag is vaak bij ons een rustdag. De laatste dag van het weekend voordat op maandag de drukte weer begint. We gaan op zondag vaak met het gezin op pad. Op zo’n dag rest dan altijd weer de vraag… “wat gaan we doen vandaag?”

Lees meer
2okt
Politie aan de deur

Dingdong, daar gaat de bel. Als ik open doe, staan er 2 jonge mannen in blauwe uniforms. “Loop maar door,” zeg ik, “Emmanuel is buiten.”

Lees meer
31aug
Klaar voor de start?

Het nieuwe schooljaar komt eraan. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar de vakantie is voor ons echt voorbij gevlogen. Hebben jullie de vakantie overleefd en zijn jullie klaar voor het nieuwe schooljaar?

Lees meer
11jul
Einde van het schooljaar

Het einde van het schooljaar nadert. Nog een paar lesdagen en dan is het weer gedaan. Dat de zomervakantie in aantocht is, merk ik aan alles bij de tweeling. Een kort lontje, humeurig en vooral heel afwezig.

Lees meer
1jun
Over bijbaantjes en wazige pubers

Het is zaterdagavond. We genieten van de rust, want de oudste twee zijn op kamp. Dan komt er een berichtje van Olivia binnen: “Ik heb een probleem.” Olivia werd verwacht op haar werk, maar was het totaal vergeten. Tot grote ergernis van haar leidinggevende.

Lees meer
5apr
Weg met faalangst

Het is ’s ochtends vroeg en kleine Finn zit aan zijn ontbijt. Vier jaar is ‘ie en hij werkt een smakelijke boterham met hagelslag naar binnen. Dan komt de vraag waar hij al een tijdje tegenop ziet: “Mama, moet ik vanmiddag naar zwemles?”

Lees meer
24feb
Sneeuwvlokjes

Mijn Indische oma, gewend aan een tropisch klimaat, wist niet wat haar overkwam tijdens haar eerste Nederlandse winter. Er lag sneeuw! Dát moest ze van dichtbij bekijken. Met haar handen schepte ze wat van het koude, witte spul op. Brrrr, gauw weer naar binnen.. En je snapt wel wat er toen gebeurde…

Lees meer
13dec
Tropenjaren deel twee

In plaats van binnenshuis druk, zijn we nu buitenshuis druk. We jongleren nu met tijd, met kinderen die een eigen agenda krijgen. En toch, wil ik geen moment meer ruilen met het eerste deel. Want wie wil nou niet goed slapen? Hupsakee! eindigt Tweelingmoeder deze blog.

Lees meer
18nov
Alle pepernoten nog aan toe

Pepernoten, speculaas, marsepein en chocoladeletters. Vijf december. De aanloop ernaar toe is voor MamaTien elk jaar weer feestelijk. Benieuwd hoe MamaTien met alle volwassen het spelletje meespeelde en de sinterklaasperiode beleefde? Je leest het in haar Sinterklaas blog.

Lees meer
7nov
Het regent puberbuien

We kwamen elkaar tegen in de stad. "Geniet ervan dat die van jou nog zo klein zijn", zei de vrouw. “Ga lekker met ze knutselen en zo. Die van mij willen helemaal niks meer." Dat onze kinderen ooit puber zouden zijn, leek me nou niet echts iets om je op te verheugen. Benieuwd hoe MamaTien met puberbuien omgaat? Lees haar nieuwste opvoedblog.

Lees meer

Blog

Zondag is vaak bij ons een rustdag. De laatste dag van het weekend voordat op maandag de drukte weer begint. We gaan op zondag vaak met het gezin op pad. Op zo’n dag rest dan altijd weer de vraag… “wat gaan we doen vandaag?”

Meer lezen
Terug naar boven