Blog

 

Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag
18dec
Het jaar uit met MamaTien

“Laat dat rotjaar maar snel voorbij zijn. 2021 kan me niet snel genoeg beginnen,” hoorde ik iemand onlangs verzuchten. De tweede lockdown hing nog niet eens in de lucht.

Lees meer
11dec
Organiseren van feestdagen in coronatijd

"Of we nou wel of niet in een wereldwijde pandemie zitten, het maakt geen moer uit: met kinderen kun je van elke feestdag ook écht een feest maken."

Lees meer
23nov
Beeldschermtijd en ander mobiel ongemak

Opvallend om te merken dat je ook tegen pubers superduidelijk en consequent moet zijn. Vooral als het gaat om hun allerliefste bezit: de telefoon.

Lees meer
22nov
Corona en gezin? Wij missen het zorgeloze, het vrije..

Veel groot en klein leed waar we over lezen, maar ook stil leed achter de voordeuren. Achter onze voordeur valt het vooralsnog mee.

Lees meer
22okt
Op onze eigen manier doen we allemaal ons best

Het maken van fouten of de onzekerheid. Iedereen doet het, niet iedereen praat erover. Of althans, niet op dezelfde manier.

Lees meer
21okt
Opvoeden en nagellak

Misschien is de vrouw wel heel onzeker. En probeert ze haar onzekerheid te verstoppen achter designerkleren en een dikke laag make up. Deze gedachte stelt me gerust.

Lees meer
29sep
Coronaluis

Ergens in ons gezin is er toch iets misgegaan met het anderhalve meter afstand houden. Op vrijdagochtend, vlak voor schooltijd, kwamen we erachter. Niet 1, niet 2, niet 3, maar 4 gezinsleden werden geplaagd door nauwelijks zichtbare beestjes.

Lees meer
8sep
Zindelijkheid, een verwarrend onderwerp

Het is gebleken dat steeds meer kinderen nog niet zindelijk zijn als ze naar groep 1 gaan. Worden de kinderen dan dus letterlijk vier jaar lang gepamperd?

Lees meer
1sep
Poepproblemen

Je geeft toe dat je leven niet perfect is. Maar aan de andere kant: kom op zeg, wie heeft er wel een perfect leven? Deze moeder schakelde de hulp in.

Lees meer
28jul
Loeistrakke sportkleding

In mijn gedachten maakt de schamperheid waarmee ik de sportende dames bekeek ruimte voor respect. Daar staan ze toch maar, midden op het stadsplein.

Lees meer

Over Loes

Leuk om kennis met je te maken! Ik ben Loes. Je kunt bij mij terecht voor informatie en advies over opvoeden en opgroeien. Ik werk voor dertien Twentse gemeenten.

Meer lezen

Blog

“Laat dat rotjaar maar snel voorbij zijn. 2021 kan me niet snel genoeg beginnen,” hoorde ik iemand onlangs verzuchten. De tweede lockdown hing nog niet eens in de lucht.

Meer lezen
Terug naar boven