Als ouder houd je de ontwikkeling van je kind goed in de gaten. Soms kan je je hier zorgen over maken: je weet niet precies wat er aan de hand is met je kind en je hebt het gevoel dat je niet verder komt? Dan biedt Integrale Vroeghulp wellicht de oplossing. Integrale Vroeghulp is een team van deskundigen, die samen de vragen van jou als ouder bespreken en komen tot een gedegen advies.
Ons kind ontwikkelt zich anders. Ik voel dat er iets niet klopt, maar wat?
Zijn dit herkenbate vragen? Lees dan even verder!
In de kernteams van Integrale Vroeghulp zitten o.a. een kinderarts, een Gz-psycholoog, een orthopedagoog, een fysiotherapeut, een onderwijsdeskundige en een trajectbegeleider. Ieder teamlid kijkt vanuit de eigen deskundigheid, zodat vanuit meerdere invalshoeken de zorgen en vragen van jou als ouder en die van je kind belicht worden.
Je krijgt een trajectbegeleider, die ook direct je vaste contactpersoon is. Hij of zij komt bij jou thuis om te luisteren naar het verhaal van jou als ouder en jouw kind te observeren: wat valt op in het gedrag, de motoriek, de spraak en taal, maar ook in de interactie met de ouders en eventuele broertjes of zusjes. De trajectbegeleider rapporteert de bevindingen in het overleg met het kernteam. Samen wordt een advies opgesteld. Als aanvullend diagnostisch onderzoek nodig is, wordt gekeken welke instantie daar het meest geschikt voor is in die specifieke situatie. De trajectbegeleider bespreekt het advies met jou en begeleidt jou tot de vragen beantwoord zijn en jouw kind de juiste zorg, ondersteuning of behandeling krijgt.
Laagdrempelig, snel, doeltreffend, onafhankelijk en multidisciplinair. Daar staat Integrale Vroeghulp voor. Je hebt geen indicatie of verwijzing van de huisarts nodig om Integrale Vroeghulp te krijgen. Het team van deskundigen heeft één gezamenlijk belang, namelijk: dat jouw kind en jij als ouder zo goed mogelijk geholpen word. Door vroeg de juiste hulp en ondersteuning te bieden kunnen problemen op latere leeftijd beperkt of zelfs voorkomen worden. Je kunt zelf contact opnemen met Integrale Vroeghulp, maar ook de professional kan dit in overleg met jou doen, zoals de medewerker van het CJG of Loes-loket, de consultatiebureauverpleegkundige, de leidster van het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal of de intern begeleider van school.
In Twente zijn er 2 kernteams Integrale Vroeghulp.
Voor meer informatie en aanmeldingen:
Kernteam Hengelo/ Enschede/ Oldenzaal (incl. de gemeenten Borne, Dinkelland, Losser en Hof van Twente): coördinator Erna Kok (hengelo@integralevroeghulp.nl)
Kernteam Almelo e.o. (incl. de gemeenten Wierden, Twenterand, Rijssen-Holten, Hellendoorn en Tubbergen); coördinator Moniek Scholten (almelo@integralevroeghulp.nll)
Meer info: www.integralevroeghulp.nl
Hoe mediawijs is jouw kind? Je geeft je kind een tablet, telefoon of afstandsbediening en je hebt er letterlijk geen kind meer aan. Handig?
Meer over mediawijsheidLoes verzorgt naast bijeenkomsten voor (aanstaande) ouders ook online cursussen. Deze kan je op een eigen moment en in je eigen tempo volgen.
Bekijk het cursusaanbodGaan jullie scheiden en zijn er kinderen bij betrokken? Dan komt er veel op jullie af. Krijg hulp met de scheidingswijzer van Loes.
Ga naar de scheidingswijzerDeze avond zit vol, er zijn nog wel plaatsen beschikbaar op 13/11Ouders denken..
Bekijk agenda itemLeuke en leerzame theateravond over pubers en hun online leven. Hoe ga je daar..
Bekijk agenda item‘Computert je kind naar jouw idee te veel? Zeurt je kind om snoep vlak..
Bekijk agenda itemBen je zwanger of heb je een baby, dreumes of peuter? En lijkt het je leuk om andere ouders te ontmoeten? Bezoek dan eens de Klets & baby en Klets & dreumes groep van het ouder- en kindcafé in de bibliotheek.
Bekijk agenda itemOntmoet bij deze gezellige middag andere alleenstaande ouders en wissel je tips en vragen uit!
Bekijk agenda item