Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Als je kind gechanteerd wordt met seksueel getinte beelden

Gepubliceerd: 29 januari 2023

Internet en sociale media zijn heel belangrijk geworden in ons leven. Maar online zijn en dingen delen brengt ook gevaar met zich mee. Zo komt chantage en afpersing met seksueel getinte foto’s of video’s steeds vaker voor bij jongeren. Onlangs kwam in het nieuws dat een 24-jarige man wordt verdacht van het afpersen van meer dan 100 minderjarige meisjes.

Sexting kan een onderdeel zijn van de seksuele ontwikkeling bij jongeren. Maar wanneer de beelden van sexting bij (verkeerde) personen of op een website terechtkomen, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de betrokkene. Dit wordt ook wel 'shame sexting' genoemd. Hoe kan je hier als ouder mee omgaan en wat doe je als dit jouw kind overkomt? Bekijk onze tips.

Blog

Mijn Indische oma, gewend aan een tropisch klimaat, wist niet wat haar overkwam tijdens haar eerste Nederlandse winter. Er lag sneeuw! Dát moest ze van dichtbij bekijken. Met haar handen schepte ze wat van het koude, witte spul op. Brrrr, gauw weer naar binnen.. En je snapt wel wat er toen gebeurde…

Meer lezen
Terug naar boven