Uitgelicht

 

Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag
13mei
Wat als je puber niet goed in zijn of haar vel zit?

Het gaat minder goed met de mentale gezondheid van jongeren in Twente. Wat kan je als ouder doen als jouw puber niet goed in zijn of haar vel zit?

Lees meer
22apr
Een teek? Pak ‘m beet!

Een teek lijkt op een plat spinnetje. Ze komen in het hele land voor: in bossen, duinen, heidegebieden, beschutte weilanden, parken en tuinen. Een teek kan bijten. Soms kan je daar ziek van worden. Het is daarom belangrijk om jezelf en anderen te controleren op tekenbeten na een bezoek aan de natuur.

Lees meer
5feb
Een nieuw boekje!

Daar is ‘ie dan: het nieuwe boekje ‘Samen opgroeien’. Vanaf nu krijgt elke pasgeborene dit mooie exemplaar. Je kunt in dit boekje afspraken met de Jeugdgezondheid en groeigegevens van je kleintje bijhouden. Ook is er voldoende ruimte om je eigen aantekeningen te noteren

Lees meer
13nov
Vapen, wat moet je als ouder weten?

Vapen, ofwel ‘dampen’ wordt onder jongeren steeds populairder. Doordat de vapes er cool uitzien en er vapes met verschillende smaakjes zijn, zijn ze aantrekkelijk voor steeds jongere kinderen. Hoe kun je als ouder proberen te voorkomen dat je puber gaat vapen?

Lees meer
6nov
Hoe houd je de feestdagen gezellig?

Nog even en dan is het weer Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw! Een hele spannende periode voor kinderen en hun ouders. Wat kun jij doen om het gezellig te houden voor je kind en voor jezelf?

Lees meer
17okt
Praten met je kind over geld. Hoe pak je dat aan?

Je wilt graag dat je kind goed omgaat met geld. Dat leert je kind niet vanzelf. Als ouder kun je je kind daarbij helpen. Denk na over wat je je kind wilt bijbrengen over omgaan met geld. Praat met je kind over geld! Hoe pak je dat aan?

Lees meer
28sep
Gossip Girl

Je hebt er misschien wel over gelezen, de landelijke hype op social media ‘Gossip Girl’. Wat kan je als ouder doen?

Lees meer
25sep
Pest jouw kind? Of wordt jouw kind gepest? Zo herken je het!

Pesten komt veel voor onder kinderen in de basisschoolleeftijd. Ongeveer één op de vijf kinderen wordt minstens een keer per week gepest. Je kind kan gepest worden op school, bij de sportvereniging of zelfs online.

Lees meer
14aug
Is jouw kind ook zo druk met TikTok?

TikTok, ken je dat? Je kind vast en zeker wel! Deze app is namelijk razend populair onder kinderen en tieners. Ze kunnen er video’s mee maken en delen.

Lees meer
13jul
Tips vakantieactiviteiten

De zomervakantie geeft kinderen veel vrijheid. Spelen met vriendjes, maar vooral, leuke dingen doen met hun ouders is veruit favoriet bij kinderen. Vraag je kind(eren) eens welke leuke dingen jullie samen zouden kunnen doen in de vakantie. En laat je verassen. Toch kan de verveling bij kinderen in de vakantie toeslaan. Wat kun je doen als je kind zich in de vakantie verveeld?

Lees meer

Uitgelicht

Blog

Er is er één jarig hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is onze… Nine! Hieperdepiep voor onze jongste dochter. Maar liefst 4 kaarsjes mocht ze uitblazen. Bij een verjaardag en jarig zijn hoort natuurlijk een feestje. En bij een feestje hoort…? Juist! Trakteren.

Meer lezen
Terug naar boven