Nieuws

Filter Nieuws op

Gemeente

15okt
Hoe ga je als ouder om met de Squid Game hype?

De hitserise Squid Game op Netflix is in één klap razend populair. De populaire serie is niet voor niets voor 16+. Maar ook basisschoolkinderen kijken er naar en op schoolpleinen wordt de serie nagespeeld. Hoe ga je als ouder om met deze hype?

Lees meer
16jul
Coronavirus - informatie voor ouders

Het coronavirus zal voorlopig ieders leven en werk blijven beïnvloeden. Hoe gaan jij en je kinderen hiermee om? Het Nederlands Jeugdinstituut (of NJi) geeft nuttige info en antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Lees meer
18jun
Zaterdag 19 juni is het BoekStartdag

Zaterdag 19 juni is het BoekStartdag in de meeste bibliotheken. De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen die dag een extra hartelijk welkom.

Lees meer
21mei
Het Groene Boekje en het Groeiboek

Het Groeiboek 'Partners door dik en dun' helpt nieuwe ouders, om naast het ouderen en opvoeden, ook aandacht te blijven besteden aan de partnerrelatie.

Lees meer
12apr
Keuze basisschool in coronatijd

Vanwege corona zijn er vrijwel geen open dagen, maar de meeste scholen verzorgen 1 op 1 rondleidingen. Met deze checklist stel jij als ouder de juiste vragen.

Lees meer
23mrt
Wedstrijd: creatief in coronatijd

Hoe beleef jij de coronatijd? Zeg het, zing het, teken het! Wij dagen je uit om op een creatieve manier jouw ervaring met ons te delen. Doe mee en maak kans op een superleuke prijs!

Lees meer
23mrt
Loes adviseert ouders. Adviseer jij Loes?

Jij bent de ervaringsdeskundige. We willen graag van jou weten: wat vind je van onze corona-tips en adviezen? En aan welk onderwerp moeten wij meer aandacht besteden?

Lees meer
16mrt
Autismeweek: 29 maart tot en met 2 april

In de autismeweek organiseert de Nederlandse Vereniging voor Autisme een aantal online lezingen. Bekijk het overzicht lezingen en schrijf je in met je e-mailadres.

Lees meer
26feb
Een frisse (her)start met Loes

De basisscholen waren al even open, maar nu mogen eindelijk ook onze pubers weer naar school! Is jouw tiener er blij mee? Zin om vrienden en vriendinnen weer te zien?

Lees meer
8okt
Podcast Loes Almelo: de kracht van geluk

In een webinar/podcast gaan Clara den Boer (de Gelukskoffer) en Henrike Nijman (LOES Almelo) met elkaar in gesprek over geluk.

Lees meer

Uitgelicht

Blog

"Vier jaar later kan ik nog steeds zeggen dat december erg chaotisch is in ons huis. Maar alles begint officieel half november, want dan komt Sinterklaas in het land. En dit jaar is het echt voor het eerst dat het verhaal van Sinterklaas begrepen wordt en dat we de oh zo bekende combinatie zien van grote spanning en grote vreugde."

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven