Nieuws

Filter Nieuws op

Gemeente

21aug
Talk 'n joy, doe-praat groep voor kinderen van verslaafde ouders, kinderen 8-12 jaar

Talk ’n Joy is een doe-praat groep voor kinderen met een ouder die problemen heeft (gehad) met het gebruik van alcohol en\of drugs. Dit wordt georganiseerd door Tactus. Het is een groepsactiviteit waar kinderen altijd érg enthousiast over zijn!

Lees meer
16aug
Week van de publieke gezondheid 17-21 september

Van 17 t/m 21 september organiseert de GGD de Week van de Publieke Gezondheid, met bijeenkomsten en activiteiten in het teken van een gezonde Twentse samenleving. Met veel verschillende organisaties en gemeenten werken we iedere dag aan een gezonder Twente. Graag brengen we deze inspanningen samen met onze partners in beeld. Op basis van een aantal thema’s (zoals jeugd, leefomgeving, innovatie en gezonde leefstijl) staat er elke dag een activiteit gepland.

Lees meer
18jul
Vanaf september: Gezond Gezin in Hengelo

In september start Wijkracht in Hengelo weer met een volgende groep Gezond Gezin, een programma voor het hele gezin. Lees snel meer in de flyer!

Lees meer
17jul
Niet storen, ik lees de VakantieBieb

Je vakantie wordt nog leuker met de VakantieBieb. In de app vind je meer van 30 e-books die je twee maanden mag lenen. Lees ook de Loes-leestips!

Lees meer
29jun
Buitenspelen op nieuwe editie van JeugdViVa

Kom in juli en augustus naar de JeugdViVa en laat uw kind(eren) knutselen, schminken, springen op een springkussen of timmeren! Lees verder voor data en locaties.

Lees meer
25jun
Extra aandacht voor echtscheidingen

Er is behoefte aan extra aandacht rondom het thema echtscheidingen, concludeert de gemeente Twenterand. Loes vraagt ouders en jongeren om hulp!

Lees meer
19jun
Beestjes, beestjes en nog meer beestjes in de zomer

De zomer is in aantocht, maar met al dat mooie weer komen ook de beestjes weer tevoorschijn. Wat kun je er tegen doen en hoe treed je op?

Lees meer
19jun
Jongerenevent Talent Meets Work voor werkzoekenden

Talent Meets Work, een ontmoetingsmoment met werkgevers en aanverwante partijen voor schoolverlaters en studenten die het MBO verlaten. Meld je nu aan!

Lees meer
18jun
WHO erkent gameverslaving, maar wanneer ben je verslaafd?

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) erkent als eerste grote instantie gameverslaving als een officiële verslaving. Is jouw kind dat ook? En wat kun je er aan doen?

Lees meer
5jun
De BV Familie en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid brengen de docu 'Ticket to the tropics'

Je gezin draaiende houden voelt vaak net als een bedrijf runnen. Je doet als ouders je best om je kinderen op te voeden, ze mee te laten doen aan clubjes en ondertussen heb je nog je huishouden of je baan of anderen die op je hulp rekenen. Je kunt je daarin heel eenzaam voelen. Neem even de tijd voor het bekijken van deze documentaire “Ticket to the tropics”.

Lees meer

Uitgelicht

Blog

Hoe ga je als ouder om met het beeldschermgebruik van je kind en dat van jezelf? Loes blogt erover en geeft ouders praktische voorbeelden en tips!

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven