Nieuws

Filter Nieuws op

Gemeente

18jul
Woon je in Enschede? Help Loes en vul een korte vragenlijst in

Sta jij alleen voor de opvoeding van jouw kind(eren)? Laat weten wat jij lastig vindt. En laat weten waar je behoefte aan hebt.

Lees meer
10jul
Project 'Zit met Pit' bij 10 Hengelose Basisscholen

40% van de kinderen tussen de 8 en 18 jaar heeft een rug als van een 50-jarige! Dat komt vooral doordat ze lang en vaak kromgebogen zitten boven smartphone, spelcomputer of tablet.

Lees meer
4jul
Gaat jouw kind ook naar de JeugdViVa?

Ook deze zomervakantie is er weer een JeugdViVa voor alle kinderen uit Enschede, van 24 juli tot en met 1 september.

Lees meer
27jun
Van buitenspelen wordt jouw kind gezonder, slimmer en socialer.

De kracht van buitenspelen is dat kinderen het ontzettend leuk vinden. Er is niets fijner dan lekker buiten bezig zijn en samen met vriendjes de natuur ontdekken.

Lees meer
15jun
Zindelijk worden van je peuter…een uitdaging?

Tussen 2 en 4 jaar is je peuter lichamelijk rijp om zindelijk te worden. Hij heeft controle over zijn sluitspieren. Zindelijk worden is een stap op weg naar zelfstandigheid van je peuter.

Lees meer
30mei
Hoe word je gezond zwanger? Natuurlijk ga je niet roken en niet drinken, maar wat nog meer?

Op 31 mei is de Wereld Niet Roken Dag. Steun jij de zwangeren in jouw omgeving door in ieder geval die dag niet te roken? Zorgen voor een gezonde zwangerschap en een gezonde baby begint al voordat je zwanger bent. Niet drinken, geen drugs en niet roken. Dat is duidelijk. Maar wat weet je over de invloed van foliumzuur, gezonde voeding en stress? Speel nu Eicel Zoekt Zaadcel!

Lees meer
30mei
Wandelvierdaagse uitgelopen? Dan verdien je een bloemetje!

  De Wandel-4-daagse is een evenement waar veel kinderen met hun school of sportclub aan meedoen. Super goed natuurlijk,…

Lees meer
23mei
Hoe begeleid je je kind tijdens de Ramadan?

Ramadan is de negende maand van de islamitische maankalender. Het is de maand van inkeer, waarop tussen de dageraad ruim vóór zonsopgang en bij zonsondergang gevast wordt.

Lees meer
23mei
RAMADAN begint, doen jouw kinderen mee?

Ramadan begint weer. Dit jaar op 27 Mei 2017. Een maand lang niet eten, drinken, roken en geen seksuele omgang tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Lees meer
10mei
Wat lust jouw peuter graag?

Als ouders bepaal je voor een groot deel wat je kind eet en drinkt. Maar in welke producten zit veel suiker en in welke minder?

Lees meer

Uitgelicht

Blog

Ei ei ei, we zijn zo blij…….Ons gezin is al enkele dagen in de ban van het ei. Zodra Jim , mijn zoontje van 1,5 een kip ziet of een ei spot, raakt hij helemaal enthousiast. Want naast dat ze ontzettend lekker zijn, is het voorbereiden en het eten van een ei een ontdekkingstocht op zich.

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven