Nieuws

Filter Nieuws op

Gemeente

22okt
Van zomer- naar wintertijd

Aankomend weekend is het weer tijd om de klok te verzetten. Zondagochtend om 03:00 mag de klok weer een uur terug worden gezet. Vele van ons vinden het heerlijk omdat zij een uur langer kunnen slapen. Maar de overgang naar wintertijd kan ook lastig zijn, zeker voor jonge kinderen.

Lees meer
16okt
Cursus Billy Boem, de club voor kinderen (8-12 jr) in stressvolle thuissituaties

De cursus Billy Boem is voor kinderen in Almelo en omgeving en in Rijssen, tussen de 8 en 12 jaar, die extra steun nodig hebben omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel meemaken op het gebied van spanning en stress.

Lees meer
8okt
Gezonde kinderen in krappe tijden

'Gezonde kinderen in krappe tijden' is voor ouders die de gezondheid van hun kinderen belangrijk vinden en die willen weten hoe hun kind(eren) gezond kunnen opgroeien als er sprake is van armoede. Ook is er aandacht voor je eigen gezondheid en welzijn. Als jij beter in je vel zit heb je vaak meer ruimte om het in je gezin goed te laten lopen.

Lees meer
8okt
Opening Mamacafé Westerhaar

Op woensdagochtend 10 oktober opent het Mammacafé Westerhaar in het speellokaal van BSO de Blokstoeke aan de Oranjestraat 2B.

Lees meer
4okt
Hof van Twente ontwikkelt vragenspel over opvoeden met Elma van Vliet

Deze week is de Week van de Opvoeding. Gemeente Hof van Twente liet een spel ontwikkelen voor kinderen en hun ouders om te praten over de opvoeding.

Lees meer
2okt
Maak van je roze wolk geen rookwolk

In oktober zijn weer de jaarlijkse Brandpreventieweken. Dit jaar vraagt de Brandweer extra aandacht voor brandveiligheid bij gezinnen met jonge kinderen.

Lees meer
1okt
Ik rook, jij rookt...? Geef je kind een rookvrije start!

Roken is niet gezond. Dat wist je natuurlijk al lang. Als je zwanger wilt worden, lukt dat sneller als je niet rookt. Ook is het beter dat je partner niet rookt. Geef je kind een rookvrije start!

Lees meer
24sep
Week van de Opvoeding 2018: Opvoeden is samenspel

Opvoeden is samenspel! Op Loes.nl vind je allemaal tips voor ouders en kinderen van verschillende leeftijden. Tips om het samen leuk en goed te hebben. En tips om samen te spelen. Want spelen is leuk voor jong... en oud!

Lees meer
18sep
Week tegen pesten. Pesten: Laat je zien!

Pesten komt regelmatig voor onder kinderen in de basisschoolleeftijd. Wordt jouw kind gepest? Laat je zien!

Lees meer
28aug
Voorlezen en lezen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen!

Van maandag 3 september t/m zondag 9 september is het de Week van de Alfabetisering. 2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen.

Lees meer

Uitgelicht

Blog

Noem het een ontdekkingstuin, een privépark of ‘gewoon’ de grote tuin van opa en oma. Feit is dat mijn mannen er zonder remmingen al vele prachtige avonturen hebben beleefd. De grote tuin van opa en oma staat garant voor middagen vol fantasie, nieuwe schatten en ontzettend vieze kinderen en kleren.

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven