Uitgelicht

 

Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag
30mei
Hulde aan opa & oma

Er bestaat Vaderdag en Moederdag, maar wist je ook dat er een oma en opa dag is! En wel op 4 juni 2023.

Lees meer
16mei
Wat als je puber niet goed in zijn of haar vel zit?

Het gaat minder goed met de mentale gezondheid van jongeren in Twente. Wat kan je als ouder doen als jouw puber niet goed in zijn of haar vel zit?

Lees meer
24apr
Wat is vapen? Alles wat je als ouder wilt weten!

Vapen, ofwel ‘dampen’ wordt onder jongeren steeds populairder. De vrolijk gekleurde vapes zijn pennen met fruitige geuren en smaken, waarmee je elektronisch rookt.

Lees meer
12feb
Hoe leert jouw kind op een goede manier omgaan met geld?

Hoe leert jouw kind op een goede manier omgaan met geld? Veel hangt af van wat je hierover van huis uit meekrijgt

Lees meer
2feb
Hoe voorkom je dat je kind een geldezel wordt?

Steeds vaker gebruiken criminelen jongeren als geldezels. Een geldezel is iemand die zijn pinpas en pincode uitlenen aan criminelen. De criminelen kunnen zo geld naar iemand anders overmaken of geld witwassen. Het kan ook jouw kind gebeuren.

Lees meer
29jan
Als je kind gechanteerd wordt met seksueel getinte beelden

Internet en sociale media zijn heel belangrijk geworden in ons leven. Maar online zijn en dingen delen brengt ook gevaar met zich mee. Zo komt chantage en afpersing met seksueel getinte foto’s of video’s steeds vaker voor bij jongeren

Lees meer
16jan
Hoe breng jij beweging in de dag van je kind?

Genoeg bewegen is voor iedereen belangrijk, maar voor jonge kinderen misschien nog wel meer. Het is namelijk heel goed voor een gezonde groei en ontwikkeling. Hoe breng jij beweging in de dag van je kind?

Lees meer
23dec
Cadeaus van liefde

Ouders en opvoeders kunnen hun kinderen elke dag ‘cadeautjes van liefde’ geven die de band tussen ouder en kind versterken. Die zijn belangrijker dan alle geschenken bij elkaar!

Lees meer
15nov
Middelengebruik

Pubers experimenteren uit nieuwsgierigheid, om erbij te horen of om stoer te zijn. Maar soms ook uit verveling en omdat ze geen nee durven te zeggen in de groep. Als ouder heb je invloed op het middelengebruik van je puber. Het blijkt dat in gezinnen waar duidelijke en beperkende regels gelden, pubers later minder problemen hebben met middelengebruik. Daarom is het belangrijk je goed te informeren.

Lees meer
9nov
Een bedankje voor alle pleegouders in de gemeente Wierden

Het is van 2 t/m 9 november de Week van de Pleegzorg. Een goed moment om stil te staan bij wat pleegouders voor kwetsbare kinderen betekenen én om ze in het zonnetje te zetten. Dat doet de gemeente Wierden door alle pleegouders een kaart en brievenbusattentie van Bonvanie op te sturen. Op deze manier wil de gemeente ze bedanken voor hun bijdrage aan de gezondheid en het geluk van de pleegkinderen.

Lees meer

Uitgelicht

Blog

Het is zaterdagavond. We genieten van de rust, want de oudste twee zijn op kamp. Dan komt er een berichtje van Olivia binnen: “Ik heb een probleem.” Olivia werd verwacht op haar werk, maar was het totaal vergeten. Tot grote ergernis van haar leidinggevende.

Meer lezen
Terug naar boven