Nieuws

Filter Nieuws op

Gemeente

14feb
Voorlezen is gezellig en belangrijk voor een goede woordenschat

Digitale media zijn een grote uitdaging voor kinderen. Het is lastig om te stoppen met een spelletje of een filmpje. Digitale media zijn een aanvulling op het ouderwetse voorlezen. De meeste kinderen vinden het heerlijk om door jou te worden voorgelezen.

Lees meer
8feb
Praten met je kind over roken, alcohol en drugs? Doen!

Praten met je kind over roken, alcohol en drugs? Doen! Trimbos instituut en Stivoro hebben een speciale website ontwikkelt waarbij je als ouder gratis een online cursus kunt volgen.

Lees meer
6feb
Kans op werk in Twente

Flyer ‘Kans op werk in Twente’ helpt jongeren bij keuze voor MBO-opleiding

Lees meer
24jan
Nationale Voorleesdagen 2018. Voorlezen, elke dag een feest

De Nationale Voorleesdagen 2018 zijn weer begonnen. Van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari staat voorlezen centraal bij vele boekhandels, bibliotheken, scholen en kinderdagverblijven.

Lees meer
18jan
Ondersteuningsaanbod jonge mantelzorgers 2018

Je hebt of bent een familielid met een langdurige ziekte of een beperking. En je realiseert je dat deze situatie een grote impact kan hebben op het dagelijks leven van je kind. Jij als ouder wil niets liever dan je kind zien genieten van de kleine dingen. In Twente zijn een aantal organisaties die jou hierbij kunnen helpen.

Lees meer
15jan
Zwangere Zaterdag in MST

Zaterdag 20 januari 2018 organiseren de verpleegkundigen van de afdelingen Verloskunde en Moeder Kind een leuk baby-event: Zwangere Zaterdag. Hét evenement voor alle toekomstige mama's en papa's. Laat je informeren en inspireren over alles rondom zwangerschap.

Lees meer
23dec
Tijdens de feestdagen is het Loesloket in Twenterand beperkt geopend

Tijdens de feestdagen is het Loesloket in Twenterand beperkt geopend

Lees meer
19dec
Gezellige feestdagen met je kinderen

December is voor veel gezinnen een drukke maand. Sinterklaas en zijn pieten zijn volop bezig met het vullen van schoentjes, het maken van mooie surprises en dan niet te vergeten het grote feest op pakjesavond. Nadat je gezamenlijk met je kinderen ‘dag Sinterklaasje’ hebt gezongen staat de kerstvakantie al weer voor de deur.

Lees meer
8dec
De gewoonten van jouw kinderen zijn eigenlijk niet zo erg

Opvoeden kan erg lastig zijn, vooral wanneer meerdere mensen een mening over de gewoontes van jouw kinderen hebben. Wat is nou wel of niet verstandig? Is het goed om kinderen te laten gamen? Wat moet je vinden van ruw spelen of bazig zijn? Volgens het artikel van J/M Ouders dat verwijst naar het maandblad Reader’s Digest zijn veel gewoontes helemaal zo slecht nog niet.

Lees meer
28nov
Het wordt steeds eerder donker

Het wordt steeds eerder donker. Wanneer je in het donker naar huis fietst, doe je natuurlijk je verlichting aan. Sommige mensen vergeten dit. Voor hen is er nu een handig hulpmiddel bedacht: symbolen op het fietspad.

Lees meer

Uitgelicht

Blog

“Mama, waarom moet ik eigenlijk een nette blouse aan met kerst? We gaan toch gewoon naar opa en oma?” Die vraag zag ik even niet aankomen. Mijn weinig overtuigende antwoord: “Dat is toch leuk”, veranderde dan ook niet veel aan zijn vragende blik.

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven