Nieuws

Filter Nieuws op

Gemeente

16jul
Coronavirus - informatie voor ouders

Het coronavirus zal voorlopig ieders leven en werk blijven beïnvloeden. Hoe gaan jij en je kinderen hiermee om? Het Nederlands Jeugdinstituut (of NJi) geeft nuttige info en antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Lees meer
18jun
Zaterdag 19 juni is het BoekStartdag

Zaterdag 19 juni is het BoekStartdag in de meeste bibliotheken. De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen die dag een extra hartelijk welkom.

Lees meer
21mei
Het Groene Boekje en het Groeiboek

Het Groeiboek 'Partners door dik en dun' helpt nieuwe ouders, om naast het ouderen en opvoeden, ook aandacht te blijven besteden aan de partnerrelatie.

Lees meer
12apr
Keuze basisschool in coronatijd

Vanwege corona zijn er vrijwel geen open dagen, maar de meeste scholen verzorgen 1 op 1 rondleidingen. Met deze checklist stel jij als ouder de juiste vragen.

Lees meer
23mrt
Wedstrijd: creatief in coronatijd

Hoe beleef jij de coronatijd? Zeg het, zing het, teken het! Wij dagen je uit om op een creatieve manier jouw ervaring met ons te delen. Doe mee en maak kans op een superleuke prijs!

Lees meer
23mrt
Loes adviseert ouders. Adviseer jij Loes?

Jij bent de ervaringsdeskundige. We willen graag van jou weten: wat vind je van onze corona-tips en adviezen? En aan welk onderwerp moeten wij meer aandacht besteden?

Lees meer
16mrt
Autismeweek: 29 maart tot en met 2 april

In de autismeweek organiseert de Nederlandse Vereniging voor Autisme een aantal online lezingen. Bekijk het overzicht lezingen en schrijf je in met je e-mailadres.

Lees meer
26feb
Een frisse (her)start met Loes

De basisscholen waren al even open, maar nu mogen eindelijk ook onze pubers weer naar school! Is jouw tiener er blij mee? Zin om vrienden en vriendinnen weer te zien?

Lees meer
8okt
Podcast Loes Almelo: de kracht van geluk

In een webinar/podcast gaan Clara den Boer (de Gelukskoffer) en Henrike Nijman (LOES Almelo) met elkaar in gesprek over geluk.

Lees meer
7okt
Week van de Opvoeding 2020: Podcast

Mediant GGZ en Loes opvoedondersteuning Hengelo praten in deze podcast met Melanie en Aafke (én zoontje Lasse) over hun ervaringen als kind én als moeder.

Lees meer

Uitgelicht

Blog

Het fenomeen ‘tweeling’ brengt meestal wel wat teweeg in gesprekken of op straat. "Toen mijn kinderen nog babies waren werd ik echt heel vaak aangesproken. Als iemand het ziet dan krijg ik steevast de vraag: ‘Lijken ze op elkaar?’" aldus de Tweelingmoeder. Ze verteld er meer over in haar blog!

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven