Uitgelicht

 

Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag
2feb
Hoe voorkom je dat je kind een geldezel wordt?

Steeds vaker gebruiken criminelen jongeren als geldezels. Een geldezel is iemand die zijn pinpas en pincode uitlenen aan criminelen. De criminelen kunnen zo geld naar iemand anders overmaken of geld witwassen. Het kan ook jouw kind gebeuren.

Lees meer
29jan
Als je kind gechanteerd wordt met seksueel getinte beelden

Internet en sociale media zijn heel belangrijk geworden in ons leven. Maar online zijn en dingen delen brengt ook gevaar met zich mee. Zo komt chantage en afpersing met seksueel getinte foto’s of video’s steeds vaker voor bij jongeren

Lees meer
19jan
Wij zoeken een cursusleider voor de baby, peuter -en kleuterperiode

Ben jij een ervaren kinder- of (jeugd)verpleegkundige of pedagogisch werker met presentatietalent? Jij hebt al enige ervaring met opvoedingsadvisering. En presenteren gaat jou goed af. Je maakt makkelijk contact met een groep ouders/opvoeders, en weet de balans te houden tussen kennisoverdracht en inspelen op de sfeer en de groepsdynamiek.

Lees meer
16jan
Hoe breng jij beweging in de dag van je kind?

Genoeg bewegen is voor iedereen belangrijk, maar voor jonge kinderen misschien nog wel meer. Het is namelijk heel goed voor een gezonde groei en ontwikkeling. Hoe breng jij beweging in de dag van je kind?

Lees meer
23dec
Cadeaus van liefde

Ouders en opvoeders kunnen hun kinderen elke dag ‘cadeautjes van liefde’ geven die de band tussen ouder en kind versterken. Die zijn belangrijker dan alle geschenken bij elkaar!

Lees meer
15nov
Middelengebruik

Pubers experimenteren uit nieuwsgierigheid, om erbij te horen of om stoer te zijn. Maar soms ook uit verveling en omdat ze geen nee durven te zeggen in de groep. Als ouder heb je invloed op het middelengebruik van je puber. Het blijkt dat in gezinnen waar duidelijke en beperkende regels gelden, pubers later minder problemen hebben met middelengebruik. Daarom is het belangrijk je goed te informeren.

Lees meer
9nov
Een bedankje voor alle pleegouders in de gemeente Wierden

Het is van 2 t/m 9 november de Week van de Pleegzorg. Een goed moment om stil te staan bij wat pleegouders voor kwetsbare kinderen betekenen én om ze in het zonnetje te zetten. Dat doet de gemeente Wierden door alle pleegouders een kaart en brievenbusattentie van Bonvanie op te sturen. Op deze manier wil de gemeente ze bedanken voor hun bijdrage aan de gezondheid en het geluk van de pleegkinderen.

Lees meer
26okt
Tips voor ouders bij (vermoedelijk) misbruik

Als bekend wordt dat je kind (vermoedelijk) seksueel misbruik heeft meegemaakt, dan staat je leven even helemaal op de kop. Toch kunnen ouders en verzorgers juist in deze fase veel doen voor hun kind. Het Centrum Seksueel Geweld geeft daarom enkele adviezen.

Lees meer
20okt
Hoe praat je met je kind over oorlog?

De meeste kinderen en jongeren vangen wel iets op van de situatie in Oekraïne. Ze horen erover in het nieuws en de klas. Ze zien het voorbijkomen op social media. Of horen anderen erover praten. Veel kinderen en jongeren zitten met vragen. Hoe praat je erover met je kind?

Lees meer
14okt
Alles wordt duurder; bespaartips voor het gezin

De kranten staan vol met berichten over dat alles duurder wordt. We hebben besparingstips voor je verzameld in onze Geldwijzer over Rondkomen met kinderen.

Lees meer

Uitgelicht

Blog

In plaats van binnenshuis druk, zijn we nu buitenshuis druk. We jongleren nu met tijd, met kinderen die een eigen agenda krijgen. En toch, wil ik geen moment meer ruilen met het eerste deel. Want wie wil nou niet goed slapen? Hupsakee! eindigt Tweelingmoeder deze blog.

Meer lezen
Terug naar boven