Nieuws

Filter Nieuws op

Gemeente

20nov
De week van de mediawijsheid

Deze week is de week van de mediawijsheid begonnen. Het thema van dit jaar is ‘Generatie Media: samen mediawijs’. De week staat in het teken om samen met leeftijdgenootjes, ouders en leraren te praten over het onlinegedrag en mediawijze vaardighede

Lees meer
6nov
Het Nationaal Schoolontbijt.

Deze week is de vijftiende editie van Het Nationaal Schoolontbijt begonnen, een leuk en leerzaam feestje. Van maandag 6 tot vrijdag 10 november ontbijten 550.000 kinderen samen op 2.900 deelnemende basisscholen. Het thema is ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’.

Lees meer
3nov
Week van Respect

Op maandag 6 november begint de twaalfde editie van de nationale Week van Respect. In deze week worden jongeren gestimuleerd om gezamenlijk voor een inclusieve samenleving te zorgen.

Lees meer
2nov
Heb je een tienerzoon of -dochter en woon je in Enschede? Help Loes en vul een korte vragenlijst in!

Met een tiener in gesprek gaan over (online) pesten en mediagebruik vinden de meeste ouders best lastig. Hoe pak jij dat aan? Wat werkt wel en wat niet?

Lees meer
31okt
Kindertoetjes zijn meestal veel te zoet

Je bent in de supermarkt en je zoontje mag voor het avondeten een lekker toetje uitzoeken, omdat hij vandaag zo lief is geweest. Heel herkenbaar toch? Kindertoetjes zien er vaak aantrekkelijk uit, maar hoe gezond zijn deze kleurige toetjes eigenlijk? Foodwatch deed onderzoek.

Lees meer
26okt
Van zomer- naar wintertijd

Aankomend weekend is het weer tijd om de klok te verzetten. Zondagochtend om 03:00 mag de klok weer een uur terug worden gezet. Vele van ons vinden het heerlijk omdat zij een uur langer kunnen slapen. Maar de overgang naar wintertijd kan ook lastig zijn, zeker voor jonge kinderen.

Lees meer
16okt
Hoe maak je tandenpoetsen leuk? En hoe zorg je voor een gezond gebit?

Hoe maak je tandenpoetsen leuk? En hoe zorg je voor een gezond gebit? De Tandenland app helpt je daarbij

Lees meer
12okt
"Mindful opvoeden in een druk bestaan"

Lijkt jouw ouderschap vooral uit een eindeloze to-do-lijst te bestaan? Je kinderen ophalen van de créche of van school, ze naar de sportclub brengen, een oppas regelen, ze in bad doen en naar bed brengen.

Lees meer
1okt
Buiten de lijntjes

“Buiten de lijntjes” is het thema van de Week van de Opvoeding. Je doet je best en soms ook iets te veel. Loes vindt dat je als ouders vooral ook goed voor jezelf moet zorgen. Lees de tips en neem een moment voor jezelf door de mooie kleurplaat in te kleuren. Binnen of buiten de lijntjes; ga ervoor!

Lees meer
26sep
Thema Week van de Opvoeding 2017 is Buiten de lijntjes

Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Daarom staat de hele week in het teken van opvoeden en ouderschap en het thema is 'Buiten de lijntjes'. Bezoek vanaf 2 oktober een workshop, themabijeenkomst of een andere leuke activiteit.

Lees meer

Uitgelicht

Blog

Het regent buiten, de wind neemt toe en de vele gekleurde herfstbladeren op ons plein worden alle kanten opgeblazen. Mijn twee mannen staan al een kwartier voor het raam te kijken naar dit prachtige schouwspel.

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven