Nieuws

Filter Nieuws op

Gemeente

27mrt
Lente, lekker naar buiten!

De lente is echt begonnen. Je merkt het aan het verse groen aan de bomen, de lammetjes bij de kinderboerderij en je kunt weer lekker veel naar buiten. Gaat jouw ondernemende peuter ook graag naar buiten?

Lees meer
22mrt
Uitreiking wensen Kerstwensboom in Rijssen Holten

Er zijn weer een aantal wensen uit de Kerstwensboom in vervulling gegaan. Deze stond in de hal van het gemeentehuis. En ook dit jaar ontvingen we weer ruim 40 wensen, zowel in deze boom als digitaal.

Lees meer
19mrt
De Week van de Lentekriebels

Ieder jaar rond het begin van de lente is het de week van de lentekriebels. Dit jaar gaat op 19 maart 2018 de dertiende editie van start.

Lees meer
13mrt
Nieuw: Gratis online cursus PinkCloud

Verwachten jullie je eerste kindje? Of zijn jullie de kersverse ouders van een baby? Je leven én je relatie verandert. PinkCloud is een serieuze, maar ook grappige online cursus die helpt bij een goede start van jullie ouderschap.

Lees meer
12mrt
De Week van het Geld 2018

In de week van 12 t/m 16 maart vieren we de Week van het Geld. Het doel van deze week is om kinderen van het basisonderwijs te leren omgaan met geld.

Lees meer
11mrt
Informatieve avond over druk gedrag van kinderen en de hersenen

Op dinsdag 10 april organiseert LOES samen met de Attendiz Academie een informatieve avond over druk gedrag van kinderen en de hersenen. Gastspreker op deze avond is Patrick de Zeeuw.

Lees meer
9mrt
24 maart Talk'nJoy dag - chocoladefestijn van Tactus

Op 24 maart vindt het chocoladefestijn plaats. Het is bedoeld voor kinderen die opgroeien met een ouder met een alcohol- of drugsprobleem. Deze dag kunnen zij praten en leuke dingen doen met andere jongens en meiden die weten hoe het is om op te groeien met een zelfde thuissituatie.

Lees meer
1mrt
Heeft jouw kind de griep?

Kinderen die de griep hebben, krijgen meestal last van hoge koorts, hoofdpijn, keelpijn en niezen en koude rillingen. Ook moeheid en spierpijn horen bij griep. Je kind voelt zich niet lekker en zal daardoor geen zin hebben om te eten.

Lees meer
26feb
Boris en Bella binnenkort in de bibliotheek Enschede

Speciaal voor de themaweek voorlezen heeft Loes het boekje Boris en Bella gaan naar buiten ontwikkeld. Dit kijk- en voorleesboek voor kinderen tot een jaar of vier is binnenkort te vinden in alle bibliotheken in Enschede.

Lees meer
19feb
Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen

In de week van 12 maart besteedt Loes in Enschede speciale aandacht aan het thema voorlezen. Voorlezen is leuk en gezellig. Door voorlezen leert een kind steeds meer woorden kennen en begrijpen. Ook geeft Loes in de themaweek vijf voorleesboekjes cadeau.

Lees meer

Uitgelicht

Blog

Dinsdag marktdag. Vooral leuk als er overal nog sneeuw en ijs ligt en je met je loopfiets overal doorheen kan fietsen. Als we alle boodschappen binnen hebben, komen we een ‘ijsberg’ tegen. Na een aantal verwoede pogingen er overheen te rijden, wordt de loopfiets geparkeerd. Samen gaan we er boven op staan. Dat is COOL!

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven