Uitgelicht

 

Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag
5feb
Een nieuw boekje!

Daar is ‘ie dan: het nieuwe boekje ‘Samen opgroeien’. Vanaf nu krijgt elke pasgeborene dit mooie exemplaar. Je kunt in dit boekje afspraken met de Jeugdgezondheid en groeigegevens van je kleintje bijhouden. Ook is er voldoende ruimte om je eigen aantekeningen te noteren

Lees meer
13nov
Vapen, wat moet je als ouder weten?

Vapen, ofwel ‘dampen’ wordt onder jongeren steeds populairder. Doordat de vapes er cool uitzien en er vapes met verschillende smaakjes zijn, zijn ze aantrekkelijk voor steeds jongere kinderen. Hoe kun je als ouder proberen te voorkomen dat je puber gaat vapen?

Lees meer
6nov
Hoe houd je de feestdagen gezellig?

Nog even en dan is het weer Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw! Een hele spannende periode voor kinderen en hun ouders. Wat kun jij doen om het gezellig te houden voor je kind en voor jezelf?

Lees meer
17okt
Praten met je kind over geld. Hoe pak je dat aan?

Je wilt graag dat je kind goed omgaat met geld. Dat leert je kind niet vanzelf. Als ouder kun je je kind daarbij helpen. Denk na over wat je je kind wilt bijbrengen over omgaan met geld. Praat met je kind over geld! Hoe pak je dat aan?

Lees meer
28sep
Gossip Girl

Je hebt er misschien wel over gelezen, de landelijke hype op social media ‘Gossip Girl’. Wat kan je als ouder doen?

Lees meer
25sep
Pest jouw kind? Of wordt jouw kind gepest? Zo herken je het!

Pesten komt veel voor onder kinderen in de basisschoolleeftijd. Ongeveer één op de vijf kinderen wordt minstens een keer per week gepest. Je kind kan gepest worden op school, bij de sportvereniging of zelfs online.

Lees meer
14aug
Is jouw kind ook zo druk met TikTok?

TikTok, ken je dat? Je kind vast en zeker wel! Deze app is namelijk razend populair onder kinderen en tieners. Ze kunnen er video’s mee maken en delen.

Lees meer
13jul
Tips vakantieactiviteiten

De zomervakantie geeft kinderen veel vrijheid. Spelen met vriendjes, maar vooral, leuke dingen doen met hun ouders is veruit favoriet bij kinderen. Vraag je kind(eren) eens welke leuke dingen jullie samen zouden kunnen doen in de vakantie. En laat je verassen. Toch kan de verveling bij kinderen in de vakantie toeslaan. Wat kun je doen als je kind zich in de vakantie verveeld?

Lees meer
10jul
Loes vakantiepret

Loes is dol op letters! Help jij Loes om zoveel mogelijk woorden te maken met de letters uit het alfabet? Bedenk bij elke letter die je ziet een dier. Probeer het ook met andere onderwerpen, zoals: Landen of vakantiespullen. Download Loes' letterpret hier.

Lees meer
6jul
Zindelijkheidstraining? Doe het in de zomervakantie

Mama Elles gaf ons een goede tip. Begin in de zomervakantie met zindelijkheidstraining. Je hebt niet alleen meer tijd. Maar met deze tip kan je kind ook ontdekken waar plas of poep nou eigenlijk vandaan komt. Bekijk ook alle andere tips over zindelijk worden.

Lees meer

Uitgelicht

Blog

Jarenlang was ik gewend om de kinderen te brengen en te halen. Of het nou naar de sport, een klasgenootje of naar school was. Maar die tijden zijn veranderd. De tweeling is inmiddels ruim 9 jaar en ik moet zeggen dat het me allemaal veel te snel gaat.

Meer lezen
Terug naar boven