Nieuws

Filter Nieuws op

Gemeente

12sep
Filosoferen rondom opvoeding

Misschien heb je nog een plekje in je agenda: op zondag 15 september een lezing over Filosoferen Rondom Opvoeding. Bij het Wilminktheater in Enschede, door Filosofiecafé Twente

Lees meer
11sep
Billy Boem Club Wierden 25 september

De Billy Boem club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die opgroeien in/rondom stress- en spanningsvolle (thuis)situaties. Meld je nu aan, de start is 25 september

Lees meer
12jun
Tentoonstelling 'Kindje van Mars'

Op 27 juni begint de tentoonstelling van 'Kindje van Mars'. Kinderen uit Oldenzaal hebben samen met het kindje van Mars een tentoonstelling gemaakt over wat belangrijk is als je op aarde komt en je hebt bijna niets.

Lees meer
6jun
Hoe lang mag je op een beeldscherm kijken?

Hoe lang mag je op een beeldscherm kijken? Hierover zijn de meningen verdeeld. Een animatie van de NOS laat zien wat de invloed is van kijken op een beeldscherm. Dat steeds meer jongeren bijziend worden bijvoorbeeld.

Lees meer
9mei
RONJA! Muzikale theatervoorstelling

Er staat in september iets bijzonders te gebeuren in Oldenzaal. De muzikale theatervoorstelling RONJA. Een indrukwekkend stuk over een alleenstaande moeder in armoede.

Lees meer
9mei
Kindje van Mars

In mei organiseren wij een leuk project voor kinderen van 7 en 8 jaar uit Oldenzaal: Het Kindje van Mars! Het avontuur begint met het verhaal hoe het Kindje van Mars op aarde belandt, waarna de kinderen een cursus fotografie krijgen en zelf foto’s maken mogen maken!

Lees meer
10apr
Herdenken met kinderen. Hoe doe je dat?

Ieder jaar op 4 mei staat Nederland stil bij de slachtoffers die na het begin van de Tweede Wereldoorlog gevallen zijn. Deze dag houdt de herinnering levend aan alle Nederlanders die sindsdien in andere oorlogen omgekomen zijn.

Lees meer
3apr
Gaat jouw kind ontspannen naar de Cito-toets?

Help je kind in de aanloop naar de Cito-toets, bijvoorbeeld door het normale dagelijkse ritme aan te houden. Lees meer in deze tips!

Lees meer
21mrt
Is jouw kind ook zo druk met TikTok?

TikTok, ken je dat? Je kind vast en zeker wel! Deze app is namelijk razend populair onder kinderen en tieners. Ze kunnen er video’s mee maken en delen.

Lees meer
18mrt
De Week van de Lentekriebels

Ieder jaar rond het begin van de lente is het de week van de lentekriebels. Dit jaar gaat op 18 maart 2019 de veertiende editie van start.

Lees meer

Uitgelicht

Blog

20% van de mensen is hoogsensitief. Olivia is er daar een van. Dat hebben we niet officieel laten testen, maar er zijn allerlei dingen waar je het aan kunt merken.

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven