Nieuws

Filter Nieuws op

Gemeente

12sep
Nieuw project in Hengelo: Goed uit elkaar

Gaan jullie uit elkaar en hebben jullie kinderen? Of je nu wilt of niet: je toekomstige ex en jij blijven altijd met elkaar verbonden. Nu en in de toekomst.

Lees meer
14aug
Studiefonds ROC van Twente voor studenten uit minima gezinnen

Financiële redenen hoeven geen belemmering meer te zijn voor minderjarige studenten om een MBO opleiding te starten of voort te zetten, want het ministerie van OC&W heeft hiervoor extra geld beschikbaar gesteld. Het ROC van Twente heeft al een studiefonds voor studenten van 18 jaar en ouder met ernstige financiële problemen. Echter door deze nieuwe regeling kan het studiefonds nu ook 16- en 17 jarige studenten uit minimagezinnen helpen!

Lees meer
7aug
Loes Hengelo verhuist naar Wijkracht

Loes Hengelo verhuist op 7 augustus naar de Deldernerstraat 20 in Hengelo. De inloop is er van maandag t/m donderdag tussen 13:30 en 16:30 uur.

Lees meer
31jul
Gemeente Hengelo geeft extra geld aan kindpakket

De gemeenten in Nederland hebben 150 miljoen euro gekregen voor de bestrijding van de gevolgen van armoede onder kinderen. Veel gemeenten zijn druk bezig te bedenken op welke wijze zij het extra geld gaan gebruiken. Zo heeft de gemeente Hengelo besloten met het extra geld haar kindpakket uit te breiden.

Lees meer
18jul
Woon je in Enschede? Help Loes en vul een korte vragenlijst in

Sta jij alleen voor de opvoeding van jouw kind(eren)? Laat weten wat jij lastig vindt. En laat weten waar je behoefte aan hebt.

Lees meer
10jul
Project 'Zit met Pit' bij 10 Hengelose Basisscholen

40% van de kinderen tussen de 8 en 18 jaar heeft een rug als van een 50-jarige! Dat komt vooral doordat ze lang en vaak kromgebogen zitten boven smartphone, spelcomputer of tablet.

Lees meer
4jul
Gaat jouw kind ook naar de JeugdViVa?

Ook deze zomervakantie is er weer een JeugdViVa voor alle kinderen uit Enschede, van 24 juli tot en met 1 september.

Lees meer
27jun
Van buitenspelen wordt jouw kind gezonder, slimmer en socialer.

De kracht van buitenspelen is dat kinderen het ontzettend leuk vinden. Er is niets fijner dan lekker buiten bezig zijn en samen met vriendjes de natuur ontdekken.

Lees meer
15jun
Zindelijk worden van je peuter…een uitdaging?

Tussen 2 en 4 jaar is je peuter lichamelijk rijp om zindelijk te worden. Hij heeft controle over zijn sluitspieren. Zindelijk worden is een stap op weg naar zelfstandigheid van je peuter.

Lees meer
30mei
Hoe word je gezond zwanger? Natuurlijk ga je niet roken en niet drinken, maar wat nog meer?

Op 31 mei is de Wereld Niet Roken Dag. Steun jij de zwangeren in jouw omgeving door in ieder geval die dag niet te roken? Zorgen voor een gezonde zwangerschap en een gezonde baby begint al voordat je zwanger bent. Niet drinken, geen drugs en niet roken. Dat is duidelijk. Maar wat weet je over de invloed van foliumzuur, gezonde voeding en stress? Speel nu Eicel Zoekt Zaadcel!

Lees meer

Uitgelicht

Blog

“Kijk mama, het sneeuwt!” Wat verward kijk ik naar buiten. Ok, het regent hard, maar sneeuw? Ik zie het niet. “Kom eens kijken mama, het sneeuwt echt hoor!” Ik zet de stofzuiger toch maar even uit en loop richting woonkamer.

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven