Nieuws

Filter Nieuws op

Gemeente

19nov
22 wekenprik

Ben jij 22 weken of langer zwanger? Dan kun je vanaf 16 december bij de GGD Twente Jeugdgezondheid terecht voor de kinkhoestvaccinatie (ook wel 22 weken prik genoemd). De prik is gratis voor alle zwangere vrouwen.

Lees meer
6okt
Brandveiligheid met Loes en de Brandweer

Weet jij wat te doen als er brand is? Kun jij de vluchtsleutel vinden? Bij de poppenkast van de Brandweer zie en hoor je wat je moet doen.

Lees meer
3okt
Positief coachen in sport

Volgende week is de Week van de Opvoeding. Daarom organiseren wij woensdag 9 oktober een avond over ‘Positief coachen in de sport’. Interessant voor trainers en vrijwilligers van sportverenigingen, maar zeker ook voor ouders!

Lees meer
3okt
Enquête Wierden 'Wat wil jij?'

Wat vind jij van je dorp? Hoe vul jij je vrije tijd in? Om te achterhalen hoe jongeren in de gemeente Wierden hierover denken, kunnen zij tot eind oktober een enquête invullen. De resultaten worden gebruikt om activiteiten te organiseren die aansluiten bij hun behoefte en interesses.

Lees meer
1okt
Thema Week van de Opvoeding 2019 is Hand in Hand

Opvoeden doe je niet alleen, maar samen. Hand in hand met ouders of opvoeders, spelen ook de school, sportvereniging, buren, vrienden en familie een rol in de opvoeding van het kind. Zij vormen samen de omgeving waarin kinderen opgroeien en worden opgevoed. Bezoek vanaf 7 oktober een workshop, themabijeenkomst of een andere leuke activiteit.

Lees meer
27sep
Billy Boem Club Wierden 30 oktober

De Billy Boem club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die opgroeien in/rondom stress- en spanningsvolle (thuis)situaties. Meld je nu aan, de start is 30 oktober

Lees meer
12sep
Filosoferen rondom opvoeding

Misschien heb je nog een plekje in je agenda: op zondag 15 september een lezing over Filosoferen Rondom Opvoeding. Bij het Wilminktheater in Enschede, door Filosofiecafé Twente

Lees meer
12jun
Tentoonstelling 'Kindje van Mars'

Op 27 juni begint de tentoonstelling van 'Kindje van Mars'. Kinderen uit Oldenzaal hebben samen met het kindje van Mars een tentoonstelling gemaakt over wat belangrijk is als je op aarde komt en je hebt bijna niets.

Lees meer
6jun
Hoe lang mag je op een beeldscherm kijken?

Hoe lang mag je op een beeldscherm kijken? Hierover zijn de meningen verdeeld. Een animatie van de NOS laat zien wat de invloed is van kijken op een beeldscherm. Dat steeds meer jongeren bijziend worden bijvoorbeeld.

Lees meer
9mei
RONJA! Muzikale theatervoorstelling

Er staat in september iets bijzonders te gebeuren in Oldenzaal. De muzikale theatervoorstelling RONJA. Een indrukwekkend stuk over een alleenstaande moeder in armoede.

Lees meer

Uitgelicht

Blog

De start, het begin van ouderschap, van broer- en zusterschap, van het nieuwe samenzijn. Hoe lang duurt het voordat je dit mag ervaren?

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven