Uitgelicht

Filter Nieuws op

Gemeente

24mei
Wat kan je als ouder doen als je kind niet goed in zijn of haar vel zit?

Het gaat minder goed met de mentale gezondheid van jongeren in Twente. Dat blijkt uit onderzoek van GGD Twente naar de gevolgen van de coronaperiode. Wat kan je als ouder doen als jouw kind niet goed in zijn of haar vel zit?

Lees meer
25mrt
Media Ukkie Dagen

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 wordt met het thema swipe, stap, sprong aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Hoe lees je hier!

Lees meer
28feb
Hoe praat je met je kind over oorlog?

De meeste kinderen en jongeren vangen wel iets op van de situatie in Oekraïne. Ze horen erover in het nieuws en de klas. Ze zien het voorbijkomen op social media. Of horen anderen erover praten. Veel kinderen en jongeren zitten met vragen. Hoe praat je erover met je kind?

Lees meer
21dec
Top 5 goede voornemens van ouders mét tips

Dit jaar ga ik écht gezonder eten, minder alcohol drinken, minder stressen en meer bewegen. Je kent ze wel: goede voornemens aan het begin van het jaar. Maar het is altijd weer de vraag of ze uitkomen. We zetten de top 5 goede voornemens van ouders op een rijtje (mét tips!).

Lees meer
17dec
Hoe help je je kind omgaan met teleurstellingen?

De belangrijkste tip die wij kunnen geven is ‘geef je kind even de tijd en de ruimte om boos te zijn”.

Lees meer
15dec
Vrolijk kerst-stress

De decembermaand is een drukke maand. Soms zorgt school ervoor dat die maand nog net iets drukker wordt. Schrijfster Irene Wing Easton neemt je op een ludieke manier mee in haar feestmaand: 'Vrolijk kerst-stress'.

Lees meer
15okt
Hoe ga je als ouder om met de Squid Game hype?

De hitserise Squid Game op Netflix is in één klap razend populair. De populaire serie is niet voor niets voor 16+. Maar ook basisschoolkinderen kijken er naar en op schoolpleinen wordt de serie nagespeeld. Hoe ga je als ouder om met deze hype?

Lees meer
16jul
Coronavirus - informatie voor ouders

Het coronavirus zal voorlopig ieders leven en werk blijven beïnvloeden. Hoe gaan jij en je kinderen hiermee om? Het Nederlands Jeugdinstituut (of NJi) geeft nuttige info en antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Lees meer
18jun
Zaterdag 19 juni is het BoekStartdag

Zaterdag 19 juni is het BoekStartdag in de meeste bibliotheken. De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen die dag een extra hartelijk welkom.

Lees meer
21mei
Het Groene Boekje en het Groeiboek

Het Groeiboek 'Partners door dik en dun' helpt nieuwe ouders, om naast het ouderen en opvoeden, ook aandacht te blijven besteden aan de partnerrelatie.

Lees meer

Uitgelicht

Blog

"Hij heeft altijd haast als het om vrienden, spelen en voetballen gaat. Want thuis, daar zit die vervelende moeder die altijd weer nieuwe klusjes voor hem verzint. Ik snap ook wel dat een jongen van 11 daar geen zin in heeft. Maar toch…" begint MamaTien. In deze blog vertelt ze over klusjes in huis.

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven