Kerstvakantietips voor niks

Kerstvakantie! Een gezellige periode. Lekker even de tijd voor elkaar. Maar december is ook een drukke en dure maand. Daarom hebben we wat relaxte kerstvakantie tips voor niks.

Tip 1: Een pyjamadag

Het gevoel van vakantie kun je versterken door thuis dingen te doen doe je normaal meestal niet doet. Hoe reageren je kinderen als je aankondigt dat aankleden vandaag niet hoeft? Een dagje enkel en alleen voor je gezin: ga samen lekker de hele dag rondhangen in pyjama’s. Het geeft een knus gevoel en veel kinderen genieten ervan. Begin de dag extra goed door samen in het grote bed te ontbijten. En natuurlijk mag een kussengevecht niet ontbreken. 

Tip 2: One minute challenge!

Hoeveel ballonnen blaas jij op in 1 minuut? Hoeveel kleren trek jij aan in 1 minuut? Hoeveel keer kun je touwtjespringen? Kun jij een minuut op je handen staan? Bedenk de leukste, gekste, sportiefste acties en daag elkaar uit tijdens deze 1 minuut challenge!

Tip 3: Verhaal naspelen

Kinderen hebben een rijke fantasie. Veel kinderen vermaken zich uren met verkleedkleding. Haal de verkleedkist maar uit de kast. Is de inspiratie op? Stel je kind dan eens voor om een scene uit zijn of haar favoriete boek na te spelen. Nodigen jullie opa en oma ook uit voor de grote voorstelling? Of neem het op om het later aan hen te laten zien. 

Tip 4: Fototocht buiten

De meeste kinderen vinden wandelen saai. Ga lekker naar buiten. Zoek een mooi bos op en doe een fototocht. Vraag je kind om een foto te maken van dingen die opvallen in de natuur. Bijvoorbeeld 3 verschillende bomen,  een insect met 4 pootjes etc. De beloning? Een kop warme chocolademelk bij thuiskomst. 

Tip 5: Een hut bouwen (in huis!)

Zoek alle dekbedovertrekken, kussens en dekens die je hebt op en bouw een hut. Zin om het groots aan te pakken? Haal de matrassen erbij en kampeer samen in de woonkamer. Sluit het logeerpartijtje de volgende ochtend gezellig samen af met een ontbijt op een picknickkleed. 

Tip 6: Speurtocht naar schatkist

Verstop een schatkist met lekkers in huis. Maak een speurtocht naar de schatkist. Gevonden? Samen eten en drinken jullie de inhoud van de schat gezellig op.

Meer tips

Heb jij nog meer kerstvakantietips voor niks? Laat het ons weten.

(531 1489 beoordelingen)
Terug naar boven