Welke voorbereidingen moet je getroffen hebben voordat de bevalling begint? Lees het in deze checklist. Samen met een verloskundige heeft Loes namelijk een lijstje voor je gemaakt wat je moet klaarzetten voor de bevalling.
Zoals jullie hebben afgesproken met de verloskundige.
Je kunt thuis bevallen als dit je voorkeur heeft en als het medisch verantwoord is. Of je gaat naar het ziekenhuis; het MST in Enschede of ZGT in Almelo. Hieronder vind je meer informatie.
In het Vrouw Kind Centrum (VKC). Koningsplein 1, 7512 KZ Enschede. Tel. 053 487 2000.
Parkeren
Parkeer je auto in de van H.J. van Heek-parkeergarage op de 2e etage. Hier zijn parkeerplaatsen gereserveerd voor zwangeren. Tijdens de bevalling (als de verloskundige er is) kun je parkeren aan de achterkant van het Vrouw en Kind Centrum. Jullie verloskundige weet waar je moet zijn.
Bij spoed mag je parkeren bij de spoedpost (Beltstraat 70, 7512 AA Enschede) op de daarvoor aangewezen parkeerplaats aan de Burgemeester Edo Bergsmalaan.
Rolstoel
In de H.J. van Heek-parkeergarage, bij de hoofdingang en de soedpost staan rolstoelen klaar. Je hebt een 2 euro muntstuk nodig om de rolstoel te kunnen gebruiken.
Route in het MST
Volg in het ziekenhuis de borden met route H11, het Vrouw Kind Centrum (VKC). Gebruik de lift naar de 1e etage (verloskamers).
Melden bij aankomst
Overdag meld je je bij de balie van het Vrouw en Kind Centrum recht tegenover de lift. Na 20.00 uur bel je aan; je wordt dan zo snel mogelijk opgehaald en naar de verloskamer gebracht.
Parkeren
Tussen 07.00 uur en 21.00 uur bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Adres: Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo. Tel. 088 708 7878. Tussen 21.00 uur en 07.00 uur neem je de ingang van de spoedpost aan de achterkant van het ziekenhuis. Adres: Soeteman 12, 7609 Almelo (volg de borden spoedpost). Bij echte spoed mag je parkeren bij de 2e slagboom naast de spoedpost.
Rolstoel
In de centrale hal van het ziekenhuis staan rolstoelen klaar.
Route in het ZGT
Volg in het ziekenhuis de borden met route 1.2 (1e verdieping, afdeling geboorte van het Moeder Kind Centrum). Vanuit de hoofdingang loop je rechtdoor. Volg route 1.2 linksaf. Ga met de trap of lift naar de 1e verdieping. Vanuit de trap of lift ga je rechtsaf, volg route 1.2. Aan het begin van de gang aan je rechterhand vind je de polikliniek verloskunde.
Melden bij aankomst
Meld je bij de balie of via de intercom bij de polikliniek verloskunde. Je wordt dan zo snel mogelijk opgehaald en naar de geboortekamer gebracht. Bij spoed melden bij de receptie van de spoedpost.
Extra tip
Zorg dat er voldoende benzine in de tank zit!
Loes wenst je een goede bevalling en fijne kraamtijd!
- Bereid je voor op de bevalling?
- Welke spullen schaf je aan voor je baby?
Het coronavirus raakt ook de opvoeding. Lees in de tips van Loes hoe je als ouder omgaat met de opvoeding ten tijde van corona.
Lees alle corona tipsHoe mediawijs is jouw kind? Je geeft je kind een tablet, telefoon of afstandsbediening en je hebt er letterlijk geen kind meer aan. Handig?
Meer over mediawijsheidVolg bij Loes een online cursus rondom de thema's opvoeden en ouderschap. Voor jou als ouder zijn er twee cursussen!
Bekijk het cursusaanbodGaan jullie scheiden en zijn er kinderen bij betrokken? Dan komt er veel op jullie af. Krijg hulp met de scheidingswijzer van Loes.
Ga naar de scheidingswijzerDe Billy Boem club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die opgroeien in/rondom stress- en spanningsvolle (thuis)situaties. Meld je nu aan, de start is 19 januari 2021
Bekijk agenda itemHet MammaCafé is een gezellige plek waar je in contact komt met andere (aanstaande) ouders. De toegang is gratis, je betaalt alleen voor koffie/thee.
Bekijk agenda itemDeze bijeenkomst is geschikt voor ouders en verzorgers van kinderen tussen zes..
Bekijk agenda itemVerdwijnt je zoon onmiddellijk in het gamen als hij thuiskomt en is het soms zelfs lastig om dit te onderbreken voor het avondeten? Is je dochter voortdurend met haar smartphone bezig en lijkt het ‘online leven’ soms belangrijker dan het ‘echte leven’? Zijn Fortnite, YouTube, Instagram, of Snapchat belangrijker dan sporten, of met elkaar iets doen? Vinden ze het lastig om zich op huiswerk te concentreren omdat ze steeds afgeleid raken door een appje of social media?
Bekijk agenda itemHet is een club voor kinderen van 4 t/m 7 jaar die extra steun nodig hebben, omdat ze thuis en in hun directe omgeving veel meemaken op het gebied van spanning en stress. Bij de club hebben kinderen plezier, gaan ze samen knutselen en hebben ze iets helemaal voor zichzelf. Ook leren de kinderen spelenderwijs hun thuissituatie een plekje te geven.
Bekijk agenda itemOpgroeien in een gezin stress, spanning of psychische problemen, heeft op kinderen een grote impact. Daarom wordt de kinderclub “Billy Boem” georganiseerd. Hier leren de kinderen met lastige situaties en emoties om te gaan.
Bekijk agenda item