Zit jouw puber met vragen?

Jongeren krijgen veel te verwerken. Lichamelijk en emotioneel. Dit kan onzeker maken en soms problemen geven. Daarom is GGD Twente gestart met het ‘jouwGGDpunt’. Dit in opdracht van het ministerie van Volkgezondheid Welzijn en Sport (VWS) en de 14 Twentse gemeenten.

In overleg met alle schoollocaties van het voortgezet onderwijs komen er inlooppunten voor pubers. Ook is de website jouwGGD.nl beschikbaar. Daar kan jouw zoon/dochter online vragen stellen. Een team van jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen staat klaar:

  • om vragen te beantwoorden,
  • om met jongeren te sparren over hun probleem en
  • om eventueel zorg te verlenen.

Geen vraag is te gek!

Inlooppunt op school

We zijn op een aantal scholen in Twente gestart met het jouwGGD inlooppunt. Onderwerpen die de revue passeren: gezondheid, gewicht, verliefdheid, relaties, pesten, gevoel, lichaam, seks, hoe het thuis gaat en hoe denken ze over roken, alcohol en drugs.

Met iedere schoollocatie wordt besproken hoe leerlingen het beste bereikt kunnen worden. En hoe het GGD-team van jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen een aanvulling biedt op de bestaande zorg die al op school gegeven wordt. Dit betekent dat het ‘jouwggdinlooppunt’ op iedere locatie anders georganiseerd wordt.

Jouwggd.nl

Een team van jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen is ook per e-mail of online te bereiken. Hiervoor wordt samengewerkt met GGD Amsterdam. Via jouwGGD.nl kunnen pubers algemene vragen stellen en zijn chatsessies mogelijk over bijvoorbeeld seks, relaties of genotmiddelen. Wil jouw zoon/dochter iemand persoonlijk spreken of mailen? Via de schoolwebsite wordt bekend gemaakt waar en wanneer het GGD-team op school is.

(2820 8278 beoordelingen)
Terug naar boven