Jongeren krijgen veel te verwerken. Lichamelijk en emotioneel. Dit kan onzeker maken en soms problemen geven. Daarom is GGD Twente gestart met het ‘jouwGGDpunt’. Dit in opdracht van het ministerie van Volkgezondheid Welzijn en Sport (VWS) en de 14 Twentse gemeenten.
In overleg met alle schoollocaties van het voortgezet onderwijs komen er inlooppunten voor pubers. Ook is de website jouwGGD.nl beschikbaar. Daar kan jouw zoon/dochter online vragen stellen. Een team van jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen staat klaar:
Geen vraag is te gek!
We zijn op een aantal scholen in Twente gestart met het jouwGGD inlooppunt. Onderwerpen die de revue passeren: gezondheid, gewicht, verliefdheid, relaties, pesten, gevoel, lichaam, seks, hoe het thuis gaat en hoe denken ze over roken, alcohol en drugs.
Met iedere schoollocatie wordt besproken hoe leerlingen het beste bereikt kunnen worden. En hoe het GGD-team van jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen een aanvulling biedt op de bestaande zorg die al op school gegeven wordt. Dit betekent dat het ‘jouwggdinlooppunt’ op iedere locatie anders georganiseerd wordt.
Een team van jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen is ook per e-mail of online te bereiken. Hiervoor wordt samengewerkt met GGD Amsterdam. Via jouwGGD.nl kunnen pubers algemene vragen stellen en zijn chatsessies mogelijk over bijvoorbeeld seks, relaties of genotmiddelen. Wil jouw zoon/dochter iemand persoonlijk spreken of mailen? Via de schoolwebsite wordt bekend gemaakt waar en wanneer het GGD-team op school is.
Hoe mediawijs is jouw kind? Je geeft je kind een tablet, telefoon of afstandsbediening en je hebt er letterlijk geen kind meer aan. Handig?
Meer over mediawijsheidLoes verzorgt naast bijeenkomsten voor (aanstaande) ouders ook online cursussen. Deze kan je op een eigen moment en in je eigen tempo volgen.
Bekijk het cursusaanbodGaan jullie scheiden en zijn er kinderen bij betrokken? Dan komt er veel op jullie af. Krijg hulp met de scheidingswijzer van Loes.
Ga naar de scheidingswijzerWil jij ook graag andere ouders ontmoeten uit je woonwijk of je woonplaats
Bekijk agenda itemHoe bereid je je goed voor op de bevalling? Met de komst van een kindje..
Bekijk agenda itemHoe bereid je je goed voor op de bevalling? Met de komst van een kindje..
Bekijk agenda itemBorstvoeding, kolven en werken combineren: hoe doe je dat? Op een gegeven moment..
Bekijk agenda itemDeze bijeenkomst is geschikt voor ouders en verzorgers van kinderen in de basisschoolleeftijd...
Bekijk agenda itemBen je zwanger of heb je een baby, dreumes of peuter? En lijkt het je leuk om andere ouders te ontmoeten? Bezoek dan eens de Klets & baby en Klets & dreumes groep van het ouder- en kindcafé in de bibliotheek.
Bekijk agenda item