Kinderen worden al vroeg blootgesteld aan harde geluiden. Het grootste risico lopen kinderen die vaak naar harde muziek luisteren. Bijvoorbeeld via een koptelefoon of de oordopjes van de mp3- speler of smartphone. Of bij het bezoek van een discotheek of concert waar het geluid erg hard staat. Je weet dat het te hard was, als je kind dan last heeft van een piep in het oor. Als dit vaak voorkomt kan je kind blijvende gehoorschade oplopen.
Probeer je kind al vroeg te leren om muziek niet te hard te zetten.
Leg je kind uit wat de gevolgen zijn harde geluiden. Een geluid vanaf 85 decibel kan het gehoor beschadigen.
Luister niet te vaak en niet te lang naar harde geluiden.
Laat je kind voldoende afstand houden tot de geluidsboxen.
Zet de muziek op de mp-3 speler en de smartphone niet te hard en luister niet altijd via koptelefoon of in-earphones naar de muziek.
Zorg voor goede gehoorbescherming bij bezoek aan een discotheek/concert. Laat je kind oordoppen met een muziekfilter gebruiken. Vaak te koop bij concerten, een gehoorwinkel en bij de drogist.
Laat je kind eens kijken op de www.oorcheck.nl. Je kind kan daar veel informatie lezen over het gehoor. Je kunt daar ook zelf een gehoortest doen.
Het coronavirus raakt ook de opvoeding. Lees in de tips van Loes hoe je als ouder omgaat met de opvoeding ten tijde van corona.
Lees alle corona tipsHoe mediawijs is jouw kind? Je geeft je kind een tablet, telefoon of afstandsbediening en je hebt er letterlijk geen kind meer aan. Handig?
Meer over mediawijsheidVolg bij Loes een online cursus rondom de thema's opvoeden en ouderschap. Voor jou als ouder zijn er twee cursussen!
Bekijk het cursusaanbodGaan jullie scheiden en zijn er kinderen bij betrokken? Dan komt er veel op jullie af. Krijg hulp met de scheidingswijzer van Loes.
Ga naar de scheidingswijzerHoe bereid je je goed voor op de bevalling? Met de komst van een kindje..
Bekijk agenda itemDe puberteit is sowieso een roerige tijd en de Corona-jaren hebben een extra..
Bekijk agenda itemHoe kun je er nu voor zorgen dat de scheiding de kinderen zo min mogelijk belast?Een..
Bekijk agenda itemWeet jij al waar je voor kiest: borst- of flesvoeding? Tijdens je zwangerschap..
Bekijk agenda itemWil jij ook graag andere ouders ontmoeten uit je woonwijk of je woonplaats
Bekijk agenda itemOm je goed voor te bereiden op het leven met een kleintje organiseert samenwerkingsverband..
Bekijk agenda item