Hoe maak je het Sinterklaasfeest zo leuk mogelijk voor je kind?

Na de herfstvakantie kijken we vaak weer uit naar de gezellige dagen in de winter. Voor gezinnen met kleine kinderen is dit toch het Sinterklaasfeest. Veel kinderen kijken hier enorm naar uit. Het is een feest van gezelligheid, cadeautjes en ook een beetje geheimzinnigheid.

 
Loes geeft tips:

Laat je kind aan Sinterklaas wennen, maar maak de aanloopperiode niet te lang. 

 • Een jong kind heeft nog vaak weinig tijdsbesef. Een zelfgemaakte kalender/aftelkaart kan helpen de nachten tot 5 december af te tellen. (bijvoorbeeld vanaf de dag van intocht to aan 5 dec) 
 • Beperk het schoenzetten, bijvoorbeeld alleen in het weekend. Of door een brief van de Sint in de schoen, waarin staat wanneer hij terugkomt. Wees hierin duidelijk en prijs je kind als hij of zij zich hieraan houdt. 
 • Als je kind op verschillende adressen het Sinterklaasfeest viert (op school, bij opa en oma, de club en thuis), kan dit de spanning verhogen maar ook het bijzondere van het feest gaat eraf. Probeer het aantal keren te beperken of voeg het samen. 
 • Let in deze periode eens extra op waar je kind interesse in toont. Daar kun je op aansluiten wanneer je een cadeau uitzoekt. Je gezonde verstand is een betere richtlijn dan de vaak overdreven reclame. 
 • Alle kinderen hebben in deze periode een beetje last van gezonde spanning. Vaak zijn ze drukker en sneller moe. Soms kan de spanning te veel worden. Je kind is misschien bang om alleen te zijn of bang in het donker. In deze periode slapen kinderen soms ook slechter. Maak je hier niet ongerust om. Je kunt je kind helpen de spanning de baas te blijven door:
  - Sinterklaas of Piet niet als boeman te gebruiken
  - te vertellen dat Sinterklaas iemand is die houdt van alle kinderen
  - je kind met verkleedkleren van Sint en Piet te laten spelen
  - je kind voor te lezen over de Sint of samen Sinterklaasliedjes te zingen
  - je kind niet te dwingen om Sint en of Piet een handje te geven
 • Lootjestrekken is leuk om met oudere kinderen te doen. Maak goede afspraken over het te besteden bedrag. Goede info hierover kun je vinden via het NIBUD en op de site www.lootjestrekken.nl.
(2729 7910 beoordelingen)
Terug naar boven