Hoe bescherm je je peuter tegen insectenbeten?

In de lente en zomer vliegen de insecten weer door de lucht. Tijd dus om je goed te informeren over hoe je je peuter kan beschermen tegen beten. Loes geeft 6 tips.

Tip 1: Klamboe boven bed

Je kunt je peuter tegen insectenbeten beschermen door een klamboe boven zijn/haar bedje te hangen. Controleer de slaapkamer op insecten voordat je kind gaat slapen. Je kunt insecten gemakkelijk met de stofzuiger wegzuigen.

Tip 2: Anti-muggenmiddelen

Strips en spuitbussen ter bestrijding van insecten zijn schadelijk voor je peuter. Als muggenwerend middel kan je wel citroenolie op de hoek van een laken sprenkelen. Ook een venstergaas of insectenlamp kan helpen. Wil je een anti-muggenmiddel gebruiken, vraag dan altijd de apotheker of het middel geschikt is voor je peuter.

Tip 3: Schone handen en mond

Laat je peuter buiten liever geen zoetigheid eten. Toch iets zoets gegeten? Maak dan zijn/haar handen en mond schoon met water.

Tip 4: Gebeten door insect?

Koel de plaats van de insectenbeten met ijs om zwelling, jeuk en pijn te beperken. Probeer om je peuter niet te laten krabben en gebruik zo nodig een pijn- of jeukwerende crème.

Tip 5: Verwijder nesten

Laat insectennesten rond het huis verwijderen.

Tip 6: Steek in mond of keel?

Als je peuter in de mond of de keel gestoken/gebeten wordt, ga dan direct naar de dokter. Laat hem/haar, als dit mogelijk is, onderweg op een ijsblokje of ijsje zuigen.

Meer relevante tips

Voor meer informatie over dit onderwerp kun je terecht bij het consultatiebureau, telefoon: 053-4876670.

(2872 8304 beoordelingen)
Terug naar boven