Kun jij de contributie van de sportclub nog betalen?

Wil jij graag dat je kind sport, maar kun je de contributie niet betalen? Dan biedt het Jeugdsportfonds uitkomst. Het Jeugdsportfonds geeft kinderen van 4-18 jaar sportkansen. Het is bedoeld voor kinderen in gezinnen waar onvoldoende geld beschikbaar is om lid te worden van een sportvereniging. Dankzij het Jeugdsportfonds kunnen zij hun sportdroom waar maken.

Het Jeugdsportfonds vindt dat alle kinderen moeten kunnen sporten. Zij betalen de contributie en sommige benodigde sportattributen. Heel simpel en snel kan jouw kind worden aangemeld bij het Jeugdsportfonds en binnen twee tot drie weken kan jouw kind sporten.

Voor wie is het bedoeld?

Het Jeugdsportfonds is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging.

Aanmelden Jeugdsportfonds

Het aanmelden van jouw kind(eren) kun je niet zelf doen, dit moet een intermediair (een tussenpersoon) te doen. Een intermediair kan zijn: een jeugdhulpverlener, een maatschappelijk werker, de intern begeleider op de basisschool, een meester of juf, een jongerenwerker in de wijk, de huisarts of zelfs een fysiotherapeut.

De bijdrage vanuit het Jeugdsportfonds is maximaal €225 per kind/per jaar. Het bedrag wordt gebruikt om de contributie te betalen en om jouw kind(eren) te voorzien van sportkleding.

Tip 1: Via gemeente

Neemt jouw gemeente deel aan het sportfonds? Check de website van het Jeugdsportfonds. Staat jouw gemeente er niet bij? Neem dan contact op met de consulent van het Jeugdsportfonds Overijssel via overijssel@jeugdfondssportencultuur.nl.

Tip 2: Aanvraag

Ga op zoek naar iemand die voor jouw kind(eren) een aanvraag kan indienen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op via de website van het Jeugdsportfonds.

Meer handige links

(61 148 beoordelingen)
Terug naar boven