Hoe vertel je je partner dat je de relatie wilt verbreken?

Als je er samen niet uit lijkt te komen, ook niet met hulp van iemand uit je omgeving of professionele hulp en de liefde is over, vertel dit dan aan je partner. Zelf heb je misschien al lang nagedacht over de relatie. En ben je gaan twijfelen of je samen verder wilt gaan. De kans is groot dat je partner (nog) niets van deze twijfel heeft gemerkt. Dan kan de mededeling om te stoppen met de relatie, helemaal uit de lucht komen vallen. Dit brengt allerlei gevoelens met zich mee, zoals verdriet, woede, onzekerheid, vernedering en/of wanhoop.

Loes geeft 4 tips over hoe je je partner kunt vertellen dat je de relatie wilt verbreken:

Tip 1: Wacht niet te lang

Wil je stoppen met je relatie? Denk van tevoren na wanneer en hoe je dit het beste kunt vertellen. Wacht niet te lang met vertellen, ook al is dit moeilijk. Je partner zal waarschijnlijk al wel gemerkt hebben dat er iets speelt. Voorkom dat je partner het van iemand anders hoort dat je er over denkt om de relatie te beëindigen.

Tip 2: Moeilijk? Zoek hulp

Vind je het moeilijk om het je partner te vertellen? Of ben je bang voor de reactie van je partner? Vraag dan hulp bij iemand die je kent en vertrouwt. Of zoek contact met het maatschappelijk werk in je gemeente. Vertel daarna pas aan je partner dat je de relatie wilt verbreken.

Tip 3: Wees eerlijk

Wees zo eerlijk mogelijk, zonder onnodig te kwetsen of de je partner extra verdriet te doen. Geef je partner de tijd om wat je vertelt te verwerken.

Tip 4: Maak afspraken

Laat de onzekere periode niet maandenlang duren. Spreek met elkaar af wanneer jullie vervolgstappen kunnen/mogen zetten.

Scheiden? Loes geeft meer tips

(1767 5269 beoordelingen)
Terug naar boven