Maak afspraken over koken, inclusief boodschappen doen. Laat je kind één of meerdere keren per week zorgen voor het eten. Geef complimenten als je kind heeft gekozen voor een gezonde en gevarieerde maaltijd. Laat je kind voor meer informatie over gezonde voeding kijken bij het Voedingscentrum.
Ouders kunnen ook hun (volwassen) kinderen succesvol stimuleren om gezond te bewegen. Moedig je kind aan om meer te bewegen, door vaker de fiets te pakken, door te wandelen of te hardlopen. Dit hoeft immers geen geld te kosten. Laat je kind een weekplanning maken waarin hij/zij minimaal 2,5 uur per week tijd vrij maakt voor beweging. Maak samen afspraken over bewegen en een eventuele steun als bijdrage voor sporten.
Hoe mediawijs is jouw kind? Je geeft je kind een tablet, telefoon of afstandsbediening en je hebt er letterlijk geen kind meer aan. Handig?
Meer over mediawijsheidLoes verzorgt naast bijeenkomsten voor (aanstaande) ouders ook online cursussen. Deze kan je op een eigen moment en in je eigen tempo volgen.
Bekijk het cursusaanbodGaan jullie scheiden en zijn er kinderen bij betrokken? Dan komt er veel op jullie af. Krijg hulp met de scheidingswijzer van Loes.
Ga naar de scheidingswijzerWil jij ook graag andere ouders ontmoeten uit je woonwijk of je woonplaats
Bekijk agenda itemDeze webinar is geschikt voor ouders en verzorgers van peuters in de leeftijd..
Bekijk agenda itemDenk jij ook wel eens "Help wat moet ik nu weer voor de kids bedenken?"..
Bekijk agenda itemHoe bereid je je goed voor op de bevalling? Met de komst van een kindje..
Bekijk agenda itemNiemand maakt zoveel emoties bij je los als je eigen kind. Positieve, maar ook..
Bekijk agenda itemBen je zwanger of heb je een baby, dreumes of peuter? En lijkt het je leuk om andere ouders te ontmoeten? Bezoek dan eens de Klets & baby en Klets & dreumes groep van het ouder- en kindcafé in de bibliotheek.
Bekijk agenda item