Wat vieren we eigenlijk met Kerstmis?

Met kerst, dat elk jaar op 25 en 26 december plaatsvindt, vieren christenen de geboorte van Jezus. Het verhaal over de geboorte van Jezus staat ook beschreven in de Bijbel en kan dan ook ter sprake komen op school.

Kerstnachtdienst

Op de avond van 24 december (kerstavond) kun je naar de kerstnachtdienst gaan om het Bijbelverhaal te horen en de geboorte van Jezus te vieren. De kerstnachtdienst wordt meestal druk bezocht.

Kerstversiering

Veel mensen versieren met kerst hun huis. Je kunt een kerstboom in huis halen, kerststukjes maken, lichtjes aansteken en een kerstster ophangen. Kinderen vinden het meestal heel leuk om de kerstboom te versieren. Je kunt dit dan ook samen met je kinderen doen. Wees extra voorzichtig wanneer de kerstballen van glas zijn. Soms maken kinderen op school ook kerstversieringen voor in de kerstboom of voor in huis.

De Kerstman

De Kerstman (Santa Claus) is volgens sommigen afgeleid van Sinterklaas. Anderen denken dat het verhaal afgeleid is van de Scandinavische ‘Joulupukki’ of ‘Julbocken’. Vooral in Amerika is de Kerstman heel populair geworden. Ook in Nederland neemt zijn populariteit toe.

Meer momenten om te vieren

 

(1790 5179 beoordelingen)
Terug naar boven