Wanneer stel je je nieuwe partner voor aan je kind(eren)?

Als je gescheiden bent en je krijgt een nieuwe vriend of vriendin, wil je die op een gegeven moment voorstellen aan je kind(eren). Het juiste moment is soms lastig te bepalen. Daarom geeft LOES 3 die ingaan op het voorstellen van je nieuwe partner aan je kind(eren). 

Tip 1: Hoe snel introduceren?

Kom niet te snel met een nieuwe partner. Tijdens en na de scheiding hebben kinderen extra aandacht en steun nodig en tijd om tot rust te komen en zich aan te passen. Een nieuwe vriend of vriendin van papa of mama kan dan net even te veel zijn. Het is verstandig je kind pas kennis te laten maken met een nieuwe geliefde als het ernaar uitziet dat het om een serieuze relatie gaat. Het is handig elkaar beter te leren kennen op de dagen dat de kinderen bij de andere ouder zijn.

Tip 2: Nieuwe liefde als ouder?

Realiseer je dat je kind mogelijk andere ideeën heeft over jouw nieuwe liefde dan jijzelf. Kinderen willen dat hun ouders zich als ouders gedragen. Verliefd gedrag past daar niet bij. Je moet er dus rekening mee houden dat je kind zich er ongemakkelijk bij kan voelen. Je moet ook niet verwachten dat je kind net zo enthousiast is over jouw nieuwe relatie als jijzelf.

Tip 3: Geef je genoeg aandacht?

Houd goed in de gaten hoe je kind zich voelt. Bereid je er op voor dat je kind zich bedreigd kan voelen door de komst van een nieuwe partner. Je kind moet jou zomaar delen met iemand anders. Breng tijd met je kind alleen door en doe af en toe iets speciaals. Geef je kind op zo'n moment alle aandacht.

Meer tips van LOES

(5571 16450 beoordelingen)
Terug naar boven