4 tips om als gezin de dag door te komen in coronatijd

In sommige gezinnen is iedereen thuis, bijvoorbeeld door een thuisisolatie of lockdown. Volle bak! De structuur van school, gastouder, kinderdagverblijf, sport en muziekles valt weg. Spelen met vriendjes is lastig en even naar opa en oma kan ook al niet meer. Wat nu? We zetten wat tips voor je op een rijtje.

Tip 1: Ochtend is voor school

De school van je kind geeft schoolwerk op voor thuis. Neem dat serieus, zodat je kind geen achterstand oploopt. Voor veel kinderen werkt het ’t beste om daar ’s ochtends een paar uur voor vrij te plannen. Begin vroeg met het schoolwerk, dan is iedereen nog lekker fit.

Tip 2: Maak een dagschema

Voor kinderen én ouders is het fijn om wat structuur te hebben. ’s Ochtends rond de normale tijd opstaan en ’s avonds gewoon op tijd naar bed. Als de kids op school of opvang pauze hebben, neem je thuis ook even pauze. Je kunt een schema maken van hoe jij de dag samen met je kind wilt indelen. Hang het bijvoorbeeld op in de keuken, zodat iedereen af en toe even kan spieken. Bekijk ook een van deze schema's:

Tip 3: Voldoende ontspanning

Het is best wennen om zoveel tijd met elkaar door te brengen in één huis. Laat de kinderen, tussen het schoolwerk door, lekker in de tuin spelen en ravotten. Of ga met ze mee naar buiten zodat je kunt helpen om de afstandsregels na te leven.

Tip 4: Leuk en ontspannen houden

Misschien wel de lastigste tip om uit te voeren: probeer het leuk en ontspannen te houden. Dit is een unieke situatie. Wanneer krijg je nou zoveel tijd om met je kind door te brengen? En je mag nog tijdelijk juf/meester zijn ook!

Meer Loes-tips

Ook handig

 

 

(764 2322 beoordelingen)
Terug naar boven