Blijf het algemene advies zo veel mogelijk volgen. Zorg dat beide talen voldoende aandacht krijgen. Zowel de moedertaal als de Nederlandse taal. Blijf hier alert op. Hou ook regelmatig contact met de leerkracht (en/of pedagogische medewerker) van je kind. Zo blijf je goed op de hoogte van de taalontwikkeling.
Schakel hulp in indien nodig. Misschien ken je mensen die voldoende goed Nederlands spreken. Denk aan oudere broers of zussen, familieleden, vrienden of buren. Vraag een van hen om je te helpen.
Stimuleer je kind om dagelijks zelf (eventueel samen) een stukje te lezen. Dit bevordert het leesproces en draagt bij aan de woordenschat ontwikkeling. Welke boeken zijn hiervoor het meest geschikt? Hierover kunnen de school en de bibliotheek je adviseren.
Kijk samen met uw kind naar leerzame televisieprogramma’s zoals:
Loes verzorgt naast bijeenkomsten voor (aanstaande) ouders ook online cursussen. Deze kan je op een eigen moment en in je eigen tempo volgen.
Bekijk het cursusaanbodGaan jullie scheiden en zijn er kinderen bij betrokken? Dan komt er veel op jullie af. Krijg hulp met de scheidingswijzer van Loes.
Ga naar de scheidingswijzerWil jij ook graag andere ouders ontmoeten uit je woonwijk of je woonplaats
Bekijk agenda itemEr is een wachtlijst voor deze bijeenkomst. Op 5 november is er nog wel ruimte..
Bekijk agenda itemWanneer en hoe start je met hapjes? Hoe bouw je hapjes op tot gezonde maaltijden?Twee..
Bekijk agenda itemDeze webinar is geschikt voor ouders en verzorgers van peuters in de leeftijd..
Bekijk agenda itemBen je zwanger of heb je een baby, dreumes of peuter? En lijkt het je leuk om andere ouders te ontmoeten? Bezoek dan eens de Klets & baby en Klets & dreumes groep van het ouder- en kindcafé in de bibliotheek.
Bekijk agenda itemEen gezellige plek waar jij onder het genot van een kopje koffie of thee andere ouders kunt ontmoeten terwijl je kind(eren) ondertussen lekker kunnen spelen
Bekijk agenda item