Een andere mogelijkheid voor het spreken van één taal per ouder is het spreken van één taal voor iedere situatie. Bijvoorbeeld: in de ochtend spreek je altijd Nederlands. In de middag spreek je altijd je moedertaal. Buitenshuis spreek je altijd Nederlands. Op bezoek bij familie spreek je altijd je moedertaal.
Voer de gekozen aanpak wel zoveel mogelijk door. Zo is het voor je kind altijd duidelijk wanneer men welke taal spreekt.
Een andere mogelijkheid voor het spreken van één taal per ouder is het spreken van één taal voor iedere situatie. Bijvoorbeeld:
Voer de gekozen aanpak wel zo veel mogelijk door. Zo is het voor je kind altijd duidelijk wanneer men welke taal spreekt.
Bied je kind een grote woordenschat aan. Dit kan door voor te lezen en veel met je kind in gesprek te gaan. Zing bijvoorbeeld ook liedjes met je kind. Of kijk samen naar leerzame televisieprogramma’s. Je kind komt met goede leerzame televisieprogramma’s in aanraking met een goede uitspraak van de Nederlandse taal.
Beheers je een goede uitspraak en woordopbouw? Is je zinsopbouw redelijk voldoende? Dan spreek je voldoende goed Nederlands.
Mogelijke spellingsproblemen voorkomen? Dit kan door je kind de klanken van de taal goed aan te leren. Zegt je kind ‘Joef?’ in plaat van ‘Juf’? Dan is de kans groot dat je kind ook ‘Joef’ schrijft. Is (en blijft) de Nederlandse uitspraak van je kind onvoldoende? Dan is het verstandig logopedie in te schakelen.
Loes verzorgt naast bijeenkomsten voor (aanstaande) ouders ook online cursussen. Deze kan je op een eigen moment en in je eigen tempo volgen.
Bekijk het cursusaanbodGaan jullie scheiden en zijn er kinderen bij betrokken? Dan komt er veel op jullie af. Krijg hulp met de scheidingswijzer van Loes.
Ga naar de scheidingswijzerJe moet er niet aan denken dat je kindje iets overkomt. Zodra kinderen kunnen..
Bekijk agenda itemWil jij ook graag andere ouders ontmoeten uit je woonwijk of je woonplaats
Bekijk agenda itemHoe bereid je je goed voor op de bevalling? Met de komst van een kindje komt..
Bekijk agenda itemHoe bereid je je goed voor op de bevalling? Met de komst van een kindje komt..
Bekijk agenda itemNa een scheiding laat je elkaar als partners los, maar (bijna altijd) blijf..
Bekijk agenda itemBen je zwanger of heb je een baby, dreumes of peuter? En lijkt het je leuk om andere ouders te ontmoeten? Bezoek dan eens de Klets & baby en Klets & dreumes groep van het ouder- en kindcafé in de bibliotheek.
Bekijk agenda item