Geldwijzer - Rondkomen met kinderen

Kinderen krijgen en opvoeden draait om liefde. Maar kinderen krijgen kost ook veel geld. Vanaf de zwangerschap, de luiers tot de diploma-uitreiking op de middelbare school en ook daarna. Misschien heb jij moeite om rond te komen. Of ken je iemand die daar moeite mee heeft. Dan ben je niet alleen. Ongeveer één op de tien gezinnen in Twente heeft moeite met rondkomen. Gelukkig zijn er veel handige besparingstips en regelingen voor ouders met kinderen. 

Kinderen in verschillende leeftijdsfases. Kies je voorkeur:

 • Baby, opvoeden en geld(zaken) i

  Baby, opvoeden en geld(zaken)

  Een kind krijgen is een grote verandering in je leven. Ook voor je geldzaken. Het begint al bij de kraamzorg. Als je kindje is geboren zijn er andere kosten. Denk aan luiers, voeding en kinderopvang. Naast dat je zelf kunt kijken waarin je kunt besparen is er ook veel hulp voor ouders. Loes helpt je graag op weg.

 • Peuter, opvoeden en geld(zaken) i

  Peuter, opvoeden en geld(zaken)

  Nu je kind een peuter is, zijn er andere kosten. Het groeien gaat nu snel. Dat betekent ook meer voeding, vaker toe aan nieuwe kleding en schoenen. Veel kan je tweedehands krijgen. Naast dat je zelf kunt kijken waarin je kunt besparen is er ook veel hulp voor ouders. Loes helpt je graag op weg.

 • Basisschoolkind, opvoeden en geld(zaken) i

  Basisschoolkind, opvoeden en geld(zaken)

  Een mijlpaal! Je kind gaat voor het eerst naar school. Een nieuwe fase breekt aan. Spannend voor jou en je kind. Als je kind 6 jaar is, gaat de kinderbijslag omhoog. In deze fase nemen ook de kosten toe. Naast dat je zelf kunt kijken waarin je kunt besparen is er ook veel hulp voor ouders. Loes helpt je graag op weg.

 • Puber, opvoeden en geld(zaken) i

  Puber, opvoeden en geld(zaken)

  Meer zelf beslissen en het krijgen van een eigen mening. Check! Je hebt een puber in huis en dat kan best pittig zijn. Toch heeft je puber jou hard nodig, dus ga een positief gesprek aan. Nu je kind ouder wordt, worden financiële verantwoordelijkheden groter. Maar hoe pak je het financieel opvoeden aan? Loes helpt je graag op weg.

Terug naar boven