Gezellige feestdagen met de kinderen

December, een maand met feestdagen. Een periode vol fijne, gezellige momenten waar je volop van wilt genieten samen met je kind(eren). Maar hoe maak je er samen met je gezin gezellige dagen van?

Tip 1

De feestdagen zijn gezellig maar kunnen bij jonge kinderen ook voor onrust en spanning zorgen. Houdt hier rekening mee door zoveel mogelijk de bestaande structuur aan te houden. Bijvoorbeeld vaste tijden van eten, naar bed gaan, bedrituelen.

Tip 2

Probeer ook door de ogen van je kind te kijken. Is er voldoende ruimte voor ontspanning? Kinderen vinden het leuk om samen spelletjes te spelen. Daarnaast is het fijn en belangrijk dat je kind ook tijd voor zichzelf heeft. Probeer hier rekening mee te houden door niet alles vol te plannen.

Tip 3

Vergeet niet ook goed voor jezelf te zorgen!

Tip 4

Betrek je oudere kinderen bij de invulling van de feestdagen. Bespreek wat je met elkaar kunt doen. Bijvoorbeeld samen een kerstdiner samenstellen en allemaal een eigen gerechtje maken.

Tip 5

Niet elk kind vindt het fijn om lang aan tafel te zitten. Je zou ook een kerstbuffetje kunnen maken, zodat ze ook af en toe kunnen lopen. Of laat de kidneren aan tafel een mooie kersttekening maken.

Tip 6

Met Oud en Nieuw vinden kinderen het leuk en spannend om vuurwerk af te steken. Op deze link vind je tips hoe je kind hier veilig mee om kan gaan:

Gaat jouw kind veilig om met vuurwerk

 

(1386 4052 beoordelingen)
Terug naar boven