Mag jouw kind een vriend(in) mee op vakantie?

Als je op vakantie gaat, moet je kind zijn/haar beste vriend(in) missen. Je kind kan contact houden via sms of de computer, maar je kunt er ook voor keizen een vriend(in) mee te nemen op vakantie. Dit kan een positief effect op de vakantiesfeer hebben, doordat jouw kind constant een maatje hebben om mee te spelen. Zo valt een stuk sociale druk weg. Maar er zitten ook haken en ogen aan zo'n vakantie. Jij bent tenslotte verantwoordelijk voor de gezondheid en veiligheid van het kind van een ander.

Tip 1

Stem met de hele familie af of het een goed idee is iemand mee te nemen. Stel regels op die je bespreekt met de hele familie.

Tip 2

Zorg dat je weet wie de vriend(in) is die mee mee op vakantie gaat. Is hij/zij heimweegevoelig? Mag hij/zij bepaalde dingen wel of niet eten? Kan hij/zij overweg met alle gezinsleden? Maakt hij/zij snel ruzie met andere kinderen of is hij/zij juist erg sociaal?

Tip 3

Zorg ervoor dat je zeker weet dat de vriend(in) zonder vader of moeder kan reizen. Ga geen maand op vakantie, maar houd het kort en krachtig.

Tip 4

Ga langs bij de ouders van de kinderen om een en ander door te spreken. Erg belangrijk: praat met de ouders over financiën. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor tickets, eten en verblijf. Zorg ook dat je weet hoe het kind verzekerd is. Laat contactgegevens van het vakantieadres achter en vraag om contactgegevens van de ouders in kwestie.

 

(2604 7591 beoordelingen)
Terug naar boven