Of je kind toe is aan een eigen computer, hangt natuurlijk af van je eigen situatie. Denk daarbij aan de leeftijd én aan de plek waar je de computer neerzet. Ook moet het wel iets opleveren voor alle gezinsleden.
Weeg de voor- en nadelen dus goed tegen elkaar af:
In principe is de overgang naar de brugklas een goede leeftijd om je kind een eigen computer te geven. Je zoon/dochter moet dan zelf gaan plannen wanneer hij/zij de computer gebruikt voor huiswerk en voor vrije tijd. Dat is best moeilijk. Als je kind de computer niet hoeft te delen met anderen maakt dat het plannen een stuk makkelijker.
Je kunt overwegen om je kind een laptop te geven. Voor het maken van huiswerk kan die dan mee naar de eigen kamer, en op andere momenten kan je kind de laptop gebruiken in een gemeenschappelijke ruimte, zodat jullie sneller kunnen praten over ervaringen op internet. Een laptop heeft nog een ander voordeel: je kunt deze ‘s avonds weghalen, zodat je kind niet in de verleiding komt om te gaan internetten terwijl hij/zij eigenlijk moet slapen.
Installeer een tijdcontrole-programma, zoals het gratis TimeSlot. Je kunt TimeSlot downloaden via www.mijnkindonline.nl
Wanneer je kind over een eigen computer beschikt, heeft het ook meer ruimte om te doen wat hij/zij zelf wil. Het is mogelijk dat jouw kind hierdoor meer gaat gamen, iets wat nadelige gevolgen kan hebben voor het sociale gedrag. Lees in deze tips hoe je omgaat met kinderen die (te) veel gamen en hoe je een gameverslaving tegengaat.
- Hoe ga je om met kinderen die gamen?
- Heeft jouw kind een gameverslaving?
- Hoe houd je gamen leuk?
- Hoe sociaal is jouw kind online?
Hoe mediawijs is jouw kind? Je geeft je kind een tablet, telefoon of afstandsbediening en je hebt er letterlijk geen kind meer aan. Handig?
Meer over mediawijsheidLoes verzorgt naast bijeenkomsten voor (aanstaande) ouders ook online cursussen. Deze kan je op een eigen moment en in je eigen tempo volgen.
Bekijk het cursusaanbodGaan jullie scheiden en zijn er kinderen bij betrokken? Dan komt er veel op jullie af. Krijg hulp met de scheidingswijzer van Loes.
Ga naar de scheidingswijzerWil jij ook graag andere ouders ontmoeten uit je woonwijk of je woonplaats
Bekijk agenda itemEr is een wachtlijst voor deze bijeenkomst. Op 5 november is er nog wel ruimte..
Bekijk agenda itemWanneer en hoe start je met hapjes? Hoe bouw je hapjes op tot gezonde maaltijden?Twee..
Bekijk agenda itemDeze webinar is geschikt voor ouders en verzorgers van peuters in de leeftijd..
Bekijk agenda itemBen je zwanger of heb je een baby, dreumes of peuter? En lijkt het je leuk om andere ouders te ontmoeten? Bezoek dan eens de Klets & baby en Klets & dreumes groep van het ouder- en kindcafé in de bibliotheek.
Bekijk agenda itemEen gezellige plek waar jij onder het genot van een kopje koffie of thee andere ouders kunt ontmoeten terwijl je kind(eren) ondertussen lekker kunnen spelen
Bekijk agenda item