Lekker buitenspelen, ook bij slecht weer!

De kracht van buitenspelen is dat kinderen het ontzettend leuk vinden. Er is niets fijner dan lekker buiten bezig zijn en samen met vriendjes de natuur ontdekken. Je kind kan buiten alles doen wat binnen niet mag: rennen, klimmen, gillen en fietsen. En dat geeft ze een vrij gevoel.

Buitenspelen is goed voor de ontwikkeling. In de openlucht actief zijn geeft kinderen voldoende beweging waardoor zij gezonder en fitter volwassen worden. Buiten kunnen kinderen zich vrijer bewegen dan binnen en daarom is er meer gelegenheid om grenzen te verleggen en eindeloos te oefenen. Dit bevordert vaardigheden als rennen, springen, glijden, gooien, vangen, schoppen en schommelen. Buitenspelen bevordert ook de socialiteit van een kind. Buiten leren kinderen hun creativiteit te gebruiken en daarmee ontwikkelen ze hun fantasie. Kinderen maken hun eigen spelregels, werken samen en concurreren met elkaar. Dit leert ze om te gaan met winnen en verliezen.

Momenteel is het ideaal buiten speel weer. Laat je kinderen niet weerhouden door een beetje regen, kou of wind. Jij als ouder bent waarschijnlijk de enige die liever binnen blijft, want de kids vinden een beetje guur weer helemaal niet erg.

Bekijk voor meer informatie onderstaande tips en video

Tips:

Loopt jouw peuter weg als hij/zij de kans krijgt?
Vindt jouw peuter het moelijk om speelgoed te delen?
Hoe leer je je peuter samenspelen?
Hoe zorg je in de zomervakantie voor afwisseling?
Hoe laat ik mijn kind lekker bewegen?
Houdt jouw kind van buitenspelen?
Hoe houd je het veilig voor je kind bij het water?

Video:

(1138 3279 beoordelingen)
Terug naar boven