Is jouw baby na een uitje helemaal uit zijn/haar ritme of slaapritme?

Als je baby na een uitje helemaal uit zijn of haar ritme of slaapritme is, dan kan het zijn dat hij of zij erg prikkelgevoelig is. In dit artikel geeft LOES 2 tips die je kunnen helpen als het ritme of het slaapritme van je baby is verstoord.

Tip 1: Doe een stap terug

Doe tijdelijk een stapje terug en probeer de komende twee weken thuis te blijven. Hierna kun je met kleine stapjes proberen om je baby mee naar buiten te nemen zonder dat hij of zij daar na afloop last van heeft. Zo zou je eerst een klein wandelingetje kunnen maken, zonder dat je baby daarbij door anderen uit de wagen wordt gehaald. Als dit lukt, kun je kort bij iemand op bezoek gaan, waarbij jij degene bent die je baby uit de wagen tilt en vasthoudt. Breid de uitjes en bezoekjes buitenshuis langzaam uit, waarbij je goed kijkt wat je baby in dit opzicht aan kan en hoe het ritme en slaapritme hierop reageert.

Tip 2: Prikkels beoordelen

Je kunt voor een beter slaapritme van je baby ook contact opnemen met de verpleegkundige van jouw consultatiebureau. Je kunt haar vragen op huisbezoek te komen om de prikkelgevoeligheid van je baby samen door te nemen. De gegevens van jouw consultatiebureau staan vermeld in het groeiboekje. Je kunt ze ook vinden op LOES.

Slaapproblemen bij je baby?

LOES geeft meer tips over (slaap)ritmes van baby's:

- Slaapproblemen bij baby's
- Slaappatroon van baby's
- Slapen in de kinderwagen
- Inbakeren, hoe en waarom

(3096 8933 beoordelingen)
Terug naar boven