Het RS-virus wordt vooral via de handen overgebracht en in mindere mate door hoesten en niezen. Het RS-virus overleeft minstens zes uur op voorwerpen als speelgoed, ledikanten en zakdoeken.
Op dit moment is het voorkomen van een RS-virusinfectie niet mogelijk. Wel is het mogelijk om de kans op een infectie te verkleinen. Dit kan door de blootstelling van (risico)kinderen aan het RS-virus te minimaliseren.
Maatregelen die daarbij helpen zijn:
Een actieve bescherming tegen het virus door middel van inenting is nog niet mogelijk. In overleg met de behandelend kinderarts is het mogelijk dat baby's met een sterk verhoogd risico voor toediening van antistoffen in aanmerking komen.
- Wat is het RS-virus
- Eczeem
- Bof, mazelen en kinkhoest
- Vijfde en zesde ziekte en waterpokken
Hoe mediawijs is jouw kind? Je geeft je kind een tablet, telefoon of afstandsbediening en je hebt er letterlijk geen kind meer aan. Handig?
Meer over mediawijsheidVolg bij Loes een online cursus rondom de thema's opvoeden en ouderschap. Voor jou als ouder zijn er twee cursussen!
Bekijk het cursusaanbodGaan jullie scheiden en zijn er kinderen bij betrokken? Dan komt er veel op jullie af. Krijg hulp met de scheidingswijzer van Loes.
Ga naar de scheidingswijzerBen je zwanger of heb je een baby, dreumes of peuter? En lijkt het je leuk om andere ouders te ontmoeten? Bezoek dan eens het Mammacafé in de bibliotheek.
Bekijk agenda itemHet Mammacafé is een gezellige plek waar je in contact komt met andere (aanstaande) ouders. De kinderen kunnen vrij en veilig spelen. De toegang is gratis, je betaalt alleen € 0,50 voor koffie / thee.
Bekijk agenda itemDeze bijeenkomst is bedoeld voor aanstaande ouders van een eerste kindje. Of..
Bekijk agenda itemWordt het borstvoeding? Of toch flesvoeding? Of een combinatie van beiden? Ben..
Bekijk agenda itemJe kunt je er zo’n negen maanden op voorbereiden, maar dan ineens is je..
Bekijk agenda itemDeze bijeenkomst is bedoeld voor aanstaande ouders van een eerste kindje. Of..
Bekijk agenda item