logo-loes

Wil jouw baby niet slapen in de kinderwagen?

Sommige baby’s worden niet slaperig maar actief door de beweging van de kinderwagen. Baby's die zich actief voelen, vragen vaak om aandacht, willen wat om zich heen kijken en willen wat te doen hebben. Het is ook mogelijk dat je baby niet wil slapen in een andere omgeving. In de leeftijdsfase waarin baby’s eenkennig worden zie je vaak dat kinderen wat angstig reageren in een vreemde omgeving en alleen in hun eigen bedje, waar alles vertrouwd is, in slaap kunnen vallen. Voor veel ouders is het erg wennen om niet meer ongestoord boodschappen te kunnen doen of op bezoek te gaan. Je moet je aandacht verdelen tussen je kind en de buitenwereld. Het is een kunst om te zorgen dat je baby zich vermaakt en jij zelf aan de boodschappen of het bezoek toekomt.

Tip 1

Als je met de wagen naar buiten gaat, praat dan geregeld met je baby. Bevestig ook wat speeltjes aan de wagen waar hij/zij zich mee kan vermaken. Veel baby’s vinden het prettig om papa of mama te kunnen zien, iets te doen te hebben of om zich heen te kunnen kijken.

Tip 2

Neem je baby, ondanks dat je het lastig vindt, toch geregeld mee in de wagen. Zo zal je baby er aan wennen om zich in de wagen te moeten vermaken.

Tip 3

Neem als je op bezoek gaat een campingbedje mee en probeer je baby er aan te wennen om hier in te slapen. Eigen vertrouwde knuffels kunnen je baby helpen zich veilig te voelen in het bedje.

Tip 4

Veel ouders kiezen ervoor om af en toe zonder hun baby (en daardoor ongestoord) er op uit te gaan. Misschien ken je iemand in je omgeving die vertrouwd is voor je baby en die wel even op wil passen. Af en toe even tijd voor jezelf helpt om het ouderschap naar tevredenheid vol te houden.