logo-loes

Plezier op school

Speciaal voor aanstaande brugklassers uit gemeente Twenterand

Uw kind of leerling zit in groep 8 en maakt binnenkort de overstap naar het voortgezet onderwijs. Een grote verandering die voor alle kinderen en ouders spannend is. Door de Coronacrisis is het leven de afgelopen tijd en ook nu nog, behoorlijk veranderd. Thuis les krijgen, thuis blijven, geen klasgenootjes zien en sinds 11 mei weer half naar school. Voor de kinderen die in groep 8 zitten misschien wel extra lastig, want gaat de musical wel door of het kamp? Dit is anders dan gedacht, en dan straks ook naar een onbekende, nieuwe en grote school. Dat is al spannend zonder de Coronacrisis, bijvoorbeeld wanneer uw kind moeite heeft in de omgang met andere kinderen. Is verlegen, onzeker of sociaal niet altijd even handig. Het “nieuwe normaal” kan dit meer op scherp zetten. Het kind kan erg op gaan zien tegen de overstap en het is ook voor u, als ouders, de vraag of hij/zij het in sociaal opzicht gaat redden op de nieuwe school.

Speciaal voor deze kinderen en hun ouders bieden Impluz  i.s.m. Avedan de cursus ‘Plezier op school’ aan voor aanstaande brugklassers wonend in gemeente Twenterand. Een zeer succesvolle cursus die zorgt dat de overstap ook voor uw kind een prettige ervaring kan worden. Deze cursus bestaat uit twee cursusdagen tijdens de laatste week van de zomervakantie en één ouderavond.

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor kinderen uit groep 8 en aanstaande brugklassers zijn. En dan speciaal voor kinderen die zich op de basisschool niet of minder op hun gemak voelen bij leeftijdsgenootjes.
* moeilijk vrienden / vriendinnen krijgen
* geen nee durven zeggen
* geplaagd en gepest werden
* regelmatig ruzie hebben zonder dat ze dat eigenlijk willen
* vaak alleen staan;
* negatief zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen hebben

Vaak blijkt dat deze kinderen op de middelbare school opnieuw moeite hebben om hun plek te vinden te midden van hun leeftijdsgenoten.

Wat doen wij?
Op een ontspannen en speelse wijze komen de volgende thema’s aan bod:
* opkomen voor jezelf ( assertiviteit)
* omgaan met lastige situaties en pesten
* aandacht voor non-verbaal gedrag zoals houding, oogcontact en stemgebruik
* contacten leggen met andere kinderen
* Vergroten van zelfvertrouwen
* Positief denken

En natuurlijk is er ook ruimte om heel veel lol met elkaar te maken.

Wanneer en Waar 
De cursus ‘Plezier op school’  vindt plaats op maandag 10 en dinsdag 11 augustusvan 09:00 – 16:30 uur bij CSG Noordik, Krijgerstraat 7 te Vriezenveen.
De ouderavond is 10  augustus van 19.00 tot 21.00 uur

De cursus wordt uitgevoerd door Gonnie Braakman (Avedan) en Maike Palstra (Impluz)

Meer informatie: 
Wilt u meer inhoudelijke informatie over deze cursus? Neemt u dan contact op met het Deirdre Janné van Impluz of zie hier www.impluz.nl/cursussen voor meer informatie.   
T 06-53738943 
d.janne@impluz.nl  

Aanmelden:
Aanmelden kan via het Loesloket van gemeente Twenterand
T (0546) 481460 
E ABronsvoort@zorgsaamtwenterand.nl 

Voor aanmelding hebben wij de volgende gegevens nodig:
-       Naam kind 
-       Geb. datum kind
-       Adres, woonplaats ouders en kind.
-       Tel nummer ouders
-       Mailadres ouders