logo-loes

Webinar De verslavende digitale wereld

 

Wanneer: woensdag 27 januari om 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur is de link actief.

Waar: lekker op je luie stoel, of waar je maar wil. Het is online, via YouTube

Volgen (zonder aanmelden): klik op de betreffende dag vanaf 19.45 uur op de volgende link: www.digitalawareness.nl/loes

Deelname is gratis!

 

De digitale wereld is voor jongeren de wereld waar het gebeurt. Maar zonder het zich bewust te zijn, verliezen ze zichzelf erin. Wat doen jongeren nou precies in deze wereld? Wat maakt deze wereld zo verslavend en waarom is het (jongeren)brein hier zo gevoelig voor? Hoe ga je hiermee om als ouder? Hoe kom je erover in contact zonder in het ‘gevecht’ te geraken?

Dit webinar staat in het teken van inzicht krijgen in het digitale gedrag van je zoon/dochter en geeft handvatten om in contact te komen en bij te sturen op (de mate van) digitaal gedrag!

 

Inhoud Webinar

In dit webinar ga ik op interactieve wijze op deze onderwerpen in. Vanuit eigen ervaringen en theorie laat ik zien hoe het komt dat jongeren zichzelf gemakkelijk verliezen in de digitale wereld en waarom het als ouder soms lastig is ze te bereiken. De inhoud wordt medebepaald door aan te sluiten op vragen en ervaringen van ouders, dus eigen inbreng is zeer welkom! Waar ik de deskundige ben vanuit de belevingswereld van de jongere en de psychologie, ben je zelf de ervaringsdeskundige als opvoeder en ouder. Door dit samen te laten komen, breng ik je tot nieuwe inzichten en bied ik ideeën en handvatten om samen met je zoon/dochter aan de slag te kunnen.

Tijdens het webinar geef ik antwoord op o.a. de volgende vragen:

  1. Wat zijn de meest voorkomende digitale verleidingen en hoe werken deze?

  2. Hoe werkt het brein en waarom is het zo gevoelig voor de digitale wereld en social media?

  3. Waarom zijn jongeren zo geneigd zichzelf hierin te verliezen en hoe kan dit anders?

  4. Hoe sluit je aan bij de belevingswereld van je zoon/dochter zonder blind te volgen?

  5. Wanneer gaat digitaal gedrag over in verslaving en hoe herken je dit als ouder?

  6. Waarom kun je als ouder zo lastig tot je zoon/dochter doordringen en hoe kan dit anders?

 

Digital Awareness

Mijn naam is Laurens Veltman en met Digital Awareness coach ik mensen en organisaties om zich niet te verliezen in digitaal gedrag, zoals gamen, smartphone, social media, YouTube, Netflix & e-mail. Hiervoor verzorg ik o.a. workshops, en individuele coaching voor jongeren & volwassenen, maar ook workshops voor ouders, scholen, organisaties en professionals. In mijn werk koppel ik mijn persoonlijke ervaringen vanuit gameverslaving en poker aan mijn professie als psycholoog en coach. Ik heb geleerd om zelf de controle te houden over mijn (digitale) verleidingen en laat nu anderen zien dat ze zelf een keuze hebben: leven in plaats van geleefd worden!

Zie www.digitalawareness.nl en www.facebook.com/digitalawarenessNL/voor meer informatie.