Elma van Vliet houdt workshops voor scholen in Delden en Goor voor ontwikkeling vragenspel over opvoeden

Gepubliceerd: 5 november 2018

De gemeente Hof van Twente benaderde Elma van Vliet in 2017 voor de week van de Opvoeding naar aanleiding van haar spel ‘Vraag maar.’ De gemeente heeft een lange termijn visie over opvoeden en wilde graag samen met Elma een eigen spel ontwikkelen waarin kinderen een belangrijke rol spelen.

De vraag sloot naadloos aan op de missie van Elma van Vliet. Mensen verbinden door hen te helpen herinneren aan wat in het leven écht belangrijk is en er écht toe doet. In de afgelopen maanden hebben Hof van Twente en Elma van Vliet een speciale editie van het ‘Vraag maar’ spel voor Hof van Twente ontwikkeld.

 

Bezoek aan scholen en workshops

In de ontwikkeling van het spel willen zowel Hof van Twente als Elma van Vliet de kinderen een belangrijke stem geven. Want wie kan ons nu beter informeren en de beste tips geven? Juist! De kinderen zelf.

Op 22 november 2018 bezoekt Elma daarom een tweetal scholen waar workshops worden gegeven. Elma van Vliet komt naar de Heeckerenschool in Goor en Magenta in Delden. Het onderwerp van de workshop is Opvoeden. En het doel is om samen met de kinderen op een leuke, interactieve manier in gesprek te gaan. Zij dragen deze dag bij aan de vragen voor het speciaal ontwikkelde spel en mogen een mening hebben over het design. De workshop duurt ongeveer drie kwartier per klas.

Een kleine greep uit de vragen in de workshops
• Wat is volgens jou heel belangrijk aan opvoeden?
• Wat kunnen volwassenen van kinderen leren als we het over opvoeden hebben?
• Welke vragen moeten er écht in het spel komen?

Elma van Vliet

Kinderen in de hoofdrol

Begin volgend jaar zullen de spellen af zijn. Alle kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar, krijgen in de gemeente een exemplaar met de vraag of zij ook reporter willen zijn. We zijn ervan overtuigd dat kinderen de grote mensen ongetwijfeld nog een hoop gaan leren.

Hof van Twente is de eerste Nederlandse gemeente die op deze manier kinderen in gesprek laat gaan over het thema opvoeden.

Blog

Tegen de eetlust van pubers kun je niet op koken. Daar weet MamaTien alles van. Haar vriendin zat met hetzelfde probleem en haar tip zette MamaTien aan het denken. Zoiets moest bij ons toch ook kunnen? En dan het liefst dat de kinderen zelf ook een handje mee helpen. Benieuwd naar het leerzame verhaal van MamaTien. Lees haar nieuwste opvoedblog.

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven