Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Uitreiking wensen Kerstwensboom in Rijssen Holten

Gepubliceerd: 22 maart 2018

Er zijn weer een aantal wensen uit de Kerstwensboom in vervulling gegaan. Ook afgelopen december stond de Kerstwensboom weer in de hal van het gemeentehuis. En ook dit jaar ontvingen we weer ruim 40 wensen, zowel in deze boom als digitaal.
 
Wethouder Bert Tijhof: “Het blijft elk jaar een bijzonder moment om een paar wensen in vervulling te laten gaan. Vooral als het een complete verrassing is voor degene die iets ontvangt. Vaak vindt iemand het namelijk juist normaal wat hij of zij doet. Als gemeente Rijssen-Holten vinden we het bijzonder waardevol als mensen zich belangeloos inzetten voor een ander, zeker als die ander zich in een kwetsbare positie bevindt. Als gemeente waarderen we die inzet voor een ander, dit is een mooie gelegenheid om dat ook te laten zien”.
 

Groep 8 in het zonnetje

De juf van groep 8 van de Brekeldschool vond dat alle leerlingen van haar klas wel een uitje verdienen. Twee kinderen in de klas hebben namelijk om verschillende redenen extra ondersteuning nodig, en de overige leerlingen hebben dit al die jaren goed opgevangen. Daarom gaan ze met de hele klas een dagje uit.
Een van de overige wensen was voor iemand die vaak ziek is, maar ondanks dat graag zo gewoon mogelijk wil leven. Zij krijgt een high tea aangeboden door Brasserie De Passage, waarbij we het als gemeente mogelijk maken dat zij dit met drie vriendinnen kan vieren. De derde wens betrof een avondje uit voor ouders. De zorg voor hun zieke kind wordt deze avond geregeld door een oppas vanuit thuiszorg.
 

De Kerstwensboom

Afgelopen december was het alweer de vijfde keer dat de Kerstwensboom van LOES in Rijssen-Holten stond. De gedachte achter deze boom is om stil te staan bij wat je kinderen of ouders wenst om hen te bedanken voor de hulp of ondersteuning die je hebt gekregen. Het enige wat belangrijk was, is dat er een goede reden voor de wens moest zijn én dat de wens voor een andere inwoner van Rijssen-Holten was.
 

Initiatief van LOES

De kerstwensboom is een initiatief van LOES (opvoedondersteuningssite). LOES is er voor ouders en opvoeders om hen te helpen met vragen en informatie rondom opvoeden en opgroeien. Meer weten? Kijk op www.loes.nl.
 

Blog

Er is er één jarig hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is onze… Nine! Hieperdepiep voor onze jongste dochter. Maar liefst 4 kaarsjes mocht ze uitblazen. Bij een verjaardag en jarig zijn hoort natuurlijk een feestje. En bij een feestje hoort…? Juist! Trakteren.

Meer lezen
Terug naar boven