Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Week van Respect

Gepubliceerd: 3 november 2017

Op maandag 6 november begint de twaalfde editie van de nationale Week van Respect. In deze week worden jongeren gestimuleerd om gezamenlijk voor een inclusieve samenleving te zorgen. Een samenleving waarbij iedereen meedoet en moeilijke onderwerpen als religieuze, seksuele en culturele diversiteit, pesten en discriminatie altijd besproken kunnen worden.

De week van Respect is een initiatief dat wordt gedragen door docenten, leerkrachten, leerlingen, schoolleiders, vrijwilligers en gemeenten. Zij gaan de uitdaging aan om met zoveel mogelijk jongeren 'Respectzones' te creëren. Dit zijn fysieke plekken waar iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt, waarbij verbinding centraal staat. De spelregels bepaal je samen. Op deze manier zorg je ervoor dat respectvol met elkaar omgaan iets van iedere dag is. Zo kun je een bijdrage leveren aan een omgeving waarin je je thuis voelt, ongeacht geloof, huidskleur, sekse of afkomst.

Iedereen voedt zijn kinderen op zijn of haar eigen manier op. Als ouder bepaal je welke waarden en normen je je kind meegeeft. Er zijn echter basisvaardigheden die ieder kind in zijn of haar leven nodig heeft. Denk dan aan respectvol kunnen omgaan met een ander, rekening houden met mensen, goed kunnen communiceren.

Als ouder kun je je kind hierin begeleiden. Maar hoe doe je dat? Loes geeft je tips:

1. Hoe leer je je kind respectvol omgaan met anderen

2. Gedraag jouw puber zich brutaal en/of respectloos?

3. Pest jouw kind anderen?

4. Wordt jouw kind gepest?

De challenge is om duizend Respectzones te bouwen. Wil je mee helpen bouwen? Neem dan een kijkje op de site: http://www.weekvanrespect.nl/

Blog

De 40 lesweken zitten er bijna op. De zomervakantie is in zicht. Yes! Het was weer een druk schooljaar waarin veel is geleerd en gedaan. Ook zijn de rapporten uitgedeeld, en dan weet je… het is nu écht bijna vakantie.

Meer lezen
Terug naar boven