Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Week van de publieke gezondheid 17-21 september

Gepubliceerd: 16 augustus 2018

Met veel verschillende organisaties en gemeenten werken we iedere dag aan een gezonder Twente. Graag brengen we deze inspanningen samen met onze partners in beeld. Op basis van een aantal thema’s (zoals jeugd, leefomgeving, innovatie en gezonde leefstijl) staat er elke dag een activiteit gepland.

Op 19 september organiseert Loes een avondje opvoedtheater:

Voor je het weet zijn ze groot.

Opvoedtheater over allerlei situaties over opvoeding, gezond eten en bewegen. De theatergroep speelt situaties na. Het publiek kan ook tips geven. Super herkenbaar en erg leuk om mee te maken. Opgeven kan via de website.

De activiteiten van Loes zijn bedoeld om alle ouders in Twente te ondersteunen in de opvoeding om daarmee bij te dragen aan het gezond opgroeien van kinderen. Via Loes.nl kunnen ouders honderden tips vinden over opvoeden en zich aanmelden voor cursussen en bijeenkomsten. Je kunt ook online vragen stellen, bellen of je melden bij een van de inlooppunten van Loes in de regio Twente. Loes houdt geen dossier bij en is gratis toegankelijk voor alle ouders.

Loes is er ook voor de jeugdprofessional. Als je ouders begeleidt, is het fijn om op 1 plek veel gevalideerde informatie te vinden over positief opvoeden. Voor jezelf maar ook om aan ouders mee te geven. Of boek bijvoorbeeld zelf een bijeenkomst voor een groep ouders. Kijk ook eens op de professionalspagina van Loes.nl.

Theater: herkenbare situaties

Het opvoedtheater is een bijzondere manier van informeren van ouders. Door de entertainment-factor, krijg je sneller herkenbare situaties, interactie en blijft de informatie beter hangen. Ook is het hierdoor geschikt voor ouders die de Nederlandse taal niet goed beheersen omdat theater minder talig is dan een presentatie.

 

Blog

Het is ’s ochtends vroeg en kleine Finn zit aan zijn ontbijt. Vier jaar is ‘ie en hij werkt een smakelijke boterham met hagelslag naar binnen. Dan komt de vraag waar hij al een tijdje tegenop ziet: “Mama, moet ik vanmiddag naar zwemles?”

Meer lezen
Terug naar boven