Wat lust jouw peuter graag?

Gepubliceerd: 10 mei 2017

En wat vind jij belangrijk?
Als ouders bepaal je voor een groot deel wat je kind eet en drinkt. Maar in welke producten zit veel suiker en in welke minder? Wat doe je als opa en oma altijd veel snoep meenemen?

Peuters hebben van nature een sterke voorkeur voor zoete producten. Maar te veel suiker is slecht voor het gebit van je kind. Ook vergroot het de kans op overgewicht.
Veel ouders vinden het best lastig om grenzen te stellen. Op 10 mei start Loes Enschede met een themamaand over suikerinname door peuters. Op Loes.nl vind je tips en materialen.

Waar zit suiker in?
Speciale kinderpakjes drinken en kinderkoekjes bevatten vaak meer suiker dan ‘gewoon’ drinken en koekjes. Het lijkt dus gezond, maar is dat meestal niet.

Etiketten checken
Op het pak van sap, diksap, aanmaaklimonade en (light) frisdrank vind je allerlei kreten. Denk aan ‘zonder toegevoegd suiker’, ‘natuurlijk’, ‘puur sap’ of ‘met extra vitamine C’. Blijf kritisch, want dit zegt niets over de hoeveelheid suiker die er in zit.

Water en lichte thee: de beste dorstlesser
Kinderen spelen veel en hebben voldoende vocht nodig om uitdroging te voorkomen. Wat kun je je kind het beste te drinken geven? Kies vooral voor water en wissel dit eens af met melk. Zoete drankjes bevatten veel suiker en calorieën. Bovendien zijn zoete drankjes slecht voor het gebit. Geef kinderen daarom zo weinig mogelijk zoete drankjes.

Water bevat geen calorieën en heeft een neutrale smaak, waardoor je kind niet aan een zoete smaak went. Een kopje lichte thee is een lekker alternatief.

Wat geef ik mijn kind te drinken?
Het drinken van nu
Leren water drinken

Loes tips:
Hoe zorg je dat jouw peuter genoeg en gezond eet?
Hoe zorg je voor een gezond gewicht? 

Materialen:
Kleurplaat Nijntje
Kleurplaat Schommel


Blog

Hoe ga je als ouder om met het beeldschermgebruik van je kind en dat van jezelf? Loes blogt erover en geeft ouders praktische voorbeelden en tips!

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier

Terug naar boven