Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Wat doen tablet, telefoon, televisie en social media met jou en je kind?

Gepubliceerd: 14 november 2018

Sommige kinderen kunnen zich goed zelf vermaken. Úren spelen ze, of het nou binnen of buiten is. Dat is niet voor elk kind weggelegd. Voor ouders soms lastig, want je kunt je kind nou eenmaal niet elke minuut van de dag bezighouden. Even een beeldscherm aandoen, kan dan echt een uitkomst zijn!

Telefoon en tablet

Je geeft je kind een tablet, telefoon of de afstandsbediening van de tv en je hebt er letterlijk geen kind meer aan. En dat ze lekker rustig zijn, geldt heus niet alleen voor peuters. Ook oudere kinderen en pubers - die vaak al een eigen telefoon of tablet hebben - trekken zich terug in hun eigen wereldje. Zo kun jij ongestoord werken, koken of iets voor jezelf doen. En zo is iedereen blij!

Nadeel mediagebruik

Maar… zitten er ook nadelen aan filmpjes kijken en gamen? Bestaat er zoiets als teveel tv kijken? Kun je eraan verslaafd raken? Wat doet al dat mediagebruik met je brein? En hoe zit het eigenlijk met sociale media?

Loes geeft tips om mediawijs te worden

Blog

Jarenlang was ik gewend om de kinderen te brengen en te halen. Of het nou naar de sport, een klasgenootje of naar school was. Maar die tijden zijn veranderd. De tweeling is inmiddels ruim 9 jaar en ik moet zeggen dat het me allemaal veel te snel gaat.

Meer lezen
Terug naar boven