Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) en meertaligheid

Gepubliceerd: 31 maart 2017

Meertalig opvoeden van kinderen is een kans en een uitdaging. Het is goed om als ouder met je kind mee te leren. Het leren van de taal kan iets langzamer gaan,  maar met de juiste ondersteuning is je kind helemaal bij als het in groep 3 echt gaat leren lezen.

Die ondersteuning wordt bijvoorbeeld in de kinderopvang of peuterspeelzaal aangeboden. In veel plaatsen in Twente hebben de peuterspeelzaal- en kinderopvanglocaties met VVE aanbod. VVE staat voor Voor- en vroegschoolse educatie. Kinderen krijgen een VVE-indicatie en daarmee extra tijd en extra taalrijke activiteiten op de peuterspeelzaal of kinderopvang. Maar het VVE-aanbod is ook fijn voor kinderen die een andere ontwikkelingsachterstand hebben.

In Almelo zijn er ook VVE Thuis groepen in een aantal wijken. VVE Thuis voor alle ouders gratis. Het is een programma voor ouders van kinderen van 2 tot 6 jaar. Je krijgt activiteiten mee voor thuis, om samen met je kind te doen. Deze activiteiten sluiten aan bij het thema waar de kinderen op dat moment mee bezig zijn op de peuterspeelzaal of in groep één en twee van de basisschool. Zo kun je met je kind praten over wat het meemaakt op school. Je bent daardoor lekker positief en bewust bezig met jouw rol in de schoolontwikkeling van je kind. Bij VVE Thuis kun je ook opvoedvragen stellen en ervaringen delen met andere ouders. Er kunnen opvoedvragen aan bod komen en ervaringen gedeeld worden met elkaar. VVE Thuis is voor alle ouders, ook als je geen VVE-indicatie hebt voor je kind.
Vraag op school of bij de opvang van je kind of er VVE wordt aangeboden

Algemene informatie VVE Thuis
VVE Thuis, info voor professionals
VVE in Almelo
Taalpunt Almelo

 

 

Terug naar boven