Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Loes' vakantie survivaltips voor ouders

Gepubliceerd: 14 juli 2022

Het is bijna zover. Volgende week begint dan echt de grote vakantie in Twente. Veel kinderen moeten eerst even bijkomen en wennen aan een andere dagindeling. Net zoals de meeste grote mensen (wij als volwassenen)!  En hoeveel je ook van je kinderen houdt, je bent niet de enige ouder die er tegenop ziet dat de zomervakantie best lang duurt. Heerlijk die extra tijd met je gezin, maar hoe houd je de zomervakantie leuk?

Afwisseling

In de zomervakantie gaan veel gezinnen op vakantie. Maar niet iedereen gaat weg. Ook in en rondom huis kan je kind genieten van de vrijheid. Maar na een tijdje kan de verveling toeslaan. Zorg daarom voor voldoende afwisseling voor je kind. Spaar de ideeën die je hebt, zodat je deze op een later moment ook kunt inzetten.

Een vakantieplan

Breng je de vakantie door met je samengestelde gezin? Dat vraagt vaak meer inzet dan binnen een ‘gewoon’ gezin. Aan elkaar denken en met elkaar afstemmen is belangrijk voor een geslaagde vakantie. Maak samen een vakantieplan. Want hoe meer mensen, hoe meer wensen.

Zeuren in de auto

De autorit kan een prettig begin van de vakantie zijn, maar daar komt snel een einde aan als kinderen gaan zeuren of ruziemaken met elkaar op de achterbank. Jonge kinderen vinden autoritten vaak saai. Als ze dan ook nog om de paar minuten vragen ‘wanneer zijn we er nou?’ vraag je je als ouder wel eens af waar je aan bent begonnen… Wat kun je doen om problemen in de auto te voorkomen?

Logeren versus heimwee

Naast op vakantie gaan is de vakantie ook een mooi moment voor je kind om het logeren te ontdekken. Logeren bij vriendjes en vriendinnetjes is voor veel kinderen één groot feest! Toch krijgen sommige kinderen soms last van heimwee. Dat is niet erg en meestal gaat dat vanzelf over als ze wat ouder worden. Voor nu hebben we een aantal ‘heimweetips’ op een rijtje gezet.

Blog

Er is er één jarig hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is onze… Nine! Hieperdepiep voor onze jongste dochter. Maar liefst 4 kaarsjes mocht ze uitblazen. Bij een verjaardag en jarig zijn hoort natuurlijk een feestje. En bij een feestje hoort…? Juist! Trakteren.

Meer lezen
Terug naar boven