Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Wij zoeken een cursusleider voor de baby, peuter -en kleuterperiode

Gepubliceerd: 18 november 2022

Ben jij een ervaren kinder- of (jeugd)verpleegkundige of pedagogisch werker met presentatietalent?

Jij hebt al enige ervaring met opvoedingsadvisering. En presenteren gaat jou goed af. Je maakt makkelijk contact met een groep ouders/opvoeders, en weet de balans te houden tussen kennisoverdracht en inspelen op de sfeer en de groepsdynamiek.

Wie of wat is Loes?

‘Loes opvoedondersteuning’ is een samenwerking tussen GGD Twente, afdeling Jeugdgezondheid, en de Twentse gemeenten. Loes ondersteunt (aanstaande) ouders en verzorgers van kinderen tot 23 jaar, door betrouwbare informatie en advies over opvoeden en gezond opgroeien bekend(er) en vindbaar(der) te maken in Twente. Behalve informatie en tal van tips die te vinden zijn op de website www.loes.nl, organiseert Loes ook een breed aanbod aan (gratis) voorlichtingsbijeenkomsten en preventieve (ouder)cursussen.

In alle Twentse gemeenten vind je Loes contactpersonen en inlooppunten waar (aanstaande) ouders - desgewenst anoniem - terecht kunnen voor persoonlijk advies.

Ter aanvulling van onze pool zoeken we nieuwe cursusleiders. Het gaat hierbij om zowel online voorlichtingsbijeenkomsten (interactieve webinars via MS Teams ) als fysieke voorlichtingsbijeenkomsten op locaties in de hele regio Twente.

Wat houdt de functie in?

Je maakt deel uit van een pool van cursusleiders die werkzaam is voor Loes cursusbureau JGZ. En vanuit de rol van ‘Loes cursusleider’ verzorg je de uitgewerkte Loes themabijeenkomsten voor ouders/ opvoeders, zowel online als op locatie.

De themabijeenkomsten waarvoor we jou willen inzetten gaan over de ontwikkeling en opvoeding van jonge kinderen. Bijvoorbeeld over ‘zindelijk worden’ en ‘slaappatronen’.
De themabijeenkomsten en webinars vinden voornamelijk ’s avonds plaats. Incidenteel kan het voorkomen dat een bijeenkomst overdag wordt gehouden. Tijdens de schoolvakanties worden er meestal geen voorlichtingen gepland.
Als cursusleider word je minimaal vier keer per jaar ingezet. Deze functie is dus prima te combineren naast eventuele andere werkzaamheden.

Dit is wat wij jou bieden

  • Een uitdagende functie, waarbij je jouw kennis en ervaring met opvoedingsvoorlichting verder kunt ontwikkelen ten behoeve van collectieve preventie.
  • Je maakt gebruik van actueel, kant-en-klaar voor Loes ontwikkeld cursusmateriaal.
  • Het ‘Loes cursusbureau JGZ’ biedt jou een goed en gedegen inwerkprogramma.
  • Over de wijze waarop je wordt ingezet gaan we graag verder met jou in gesprek.

Wat verwachten wij van jou?

  • Je hebt ervaring met opvoedingsadvisering, bij voorkeur als kinder- of jeugdverpleegkundige, of vanuit een pedagogisch beroep. En daarnaast heb je grote affiniteit met de ontwikkelingsfase van 0-4 jarigen.
  • Presenteren gaat jou goed af. Je maakt makkelijk contact met groepen ouders/opvoeders, zowel online als tijdens fysieke bijeenkomsten.
  • Je hebt een goed gevoel voor humor, waardoor je de bijeenkomsten met een vleugje humor kan leiden.
  • Je werkt met ouders vanuit de ‘eigen kracht’ visie.
  • Je bent bereid om in de avonduren te werken.

Meer weten of direct reageren?

Hebben wij je interesse gewekt en ben je benieuwd wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan contact op met Annemarie van Beem. Annemarie is te bereiken op telefoonnummer 06 205 960 32 en vertelt je graag meer. Of mail direct je motivatie en CV naar info@loes.nl.

Reageren kan tot en met 1 december 2022.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Blog

Pepernoten, speculaas, marsepein en chocoladeletters. Vijf december. De aanloop ernaar toe is voor MamaTien elk jaar weer feestelijk. Benieuwd hoe MamaTien met alle volwassen het spelletje meespeelde en de sinterklaasperiode beleefde? Je leest het in haar Sinterklaas blog.

Meer lezen
Terug naar boven