Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Update coronavirus; school, opvang en sport zijn -met beperkingen- weer mogelijk.

Gepubliceerd: 22 april 2020

De maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden versoepeld. Vooral voor ouders met (jonge) kinderen gaan een paar dingen veranderen: 

Update 21 april 2020

Vanaf wanneer gaan de basisscholen weer open?

Vanaf 11 mei gaan scholen in het basisonderwijs deels weer open en het speciaal (basis)onderwijs gaat helemaal open. Jouw school laat jullie weten hoe het voor jouw kind(eren) wordt geregeld. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor leraren en kinderen nog steeds: blijf thuis. Op school wordt voor zover dat kan, de 1,5 meter afstand gehouden.

Vanaf wanneer gaat de buitenschoolse opvang weer open?

De Buitenschoolse opvang zorgt ervoor dat kinderen die naar de BSO gaan, daar naartoe kunnen op de dagen dat ze ook naar school gaan. Dat gaat in op 11 mei.

Wanneer gaan kinderopvang en gastouders weer open?

De kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar en gastouders voor kinderen van 0 tot 12 gaan regulier open vanaf 11 mei 2020. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor opvangpersoneel en kinderen nog steeds: blijf thuis.

Algemeen

Verder moet je je kinderen zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school of opvang te brengen om zo het openbaar vervoer te ontlasten.

Voor noodopvang en wat er geregeld wordt kun je het beste contact opnemen met je opvangorganisatie. 

Het voortgezet onderwijs moet een plan maken voor een anderhalvemeterschool, om vanaf 1 juni open te kunnen.

Mogen kinderen en jongeren buiten sporten?

Kinderen tot en met 12 jaar mogen alleen georganiseerd en onder begeleiding sporten. De kinderen hoeven geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen ook georganiseerd en onder begeleiding sporten, maar zij moeten onderling 1,5 meter afstand houden. Er mogen geen officiële wedstrijden worden gehouden. Ouders mogen niet langs de lijn staan en je moet je thuis omkleden en douchen. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis.

Meer informatie over de versoepelde maatregelen vind je hier

Coronavirus en je kinderen

Ook jij en je kind krijgen te maken met de maatregelen en afspraken in verband met het coronavirus. Wat is de stand van zaken en hoe praat je erover met je kind? Loes geeft tips:

Bekijk ook

Blog

In plaats van binnenshuis druk, zijn we nu buitenshuis druk. We jongleren nu met tijd, met kinderen die een eigen agenda krijgen. En toch, wil ik geen moment meer ruilen met het eerste deel. Want wie wil nou niet goed slapen? Hupsakee! eindigt Tweelingmoeder deze blog.

Meer lezen
Terug naar boven