Tentoonstelling 'Kindje van Mars'

Gepubliceerd: 12 juni 2019

Kom je ook naar de fototentoonstelling van het project ‘Kindje van Mars’? 

Het avontuur begint bij de crash van een vliegende schotel in Oldenzaal: het kindje van Mars is neergestort en kan niet meer terug naar Mars! Ze heeft hier niks op aarde en ze weet niet goed wat ze moet doen… Waar moet het kindje van Mars naar op zoek om hier te overleven? Hoe kunnen anderen haar helpen?

Om haar op aarde wegwijs te maken, heeft ze kinderen gevraagd haar te helpen. Door met de kinderen te praten komt ze erachter wat kinderen belangrijk vinden om gezond en gelukkig te kunnen leven. Ook maakten de kinderen foto’s voor haar zodat ze hun verhalen goed kon begrijpen.  


‘Kindje van Mars’ is een kort project van GGD Twente. Het doel is om bij kinderen zelf bespreekbaar te maken hoe het is als je niets hebt. Ook werd zo duidelijk wat kinderen belangrijk vinden als je opgroeit met weinig geld. De verhalen en de foto’s gaan ook naar beleidsmakers en zorgprofessionals in Twente, zodat ze nog beter weten hoe ze kinderen die opgroeien met weinig geld beter kunnen ondersteunen.  

 

Ben jij er ook bij?

 

Wat: Tentoonstelling foto’s Kindje van Mars

Waar: Stadhuis Oldenzaal

Wanneer: Opening 27 juni 2019, 16:00 uur

 

Het project ‘het kindje van Mars’ is een samenwerking tussen GGD Twente, Impuls Oldenzaal, Beeldbouwer, Sjiek photo&film en de gemeente Oldenzaal

 

flyer

 

Blog

Het fenomeen ‘tweeling’ brengt meestal wel wat teweeg in gesprekken of op straat. "Toen mijn kinderen nog babies waren werd ik echt heel vaak aangesproken. Als iemand het ziet dan krijg ik steevast de vraag: ‘Lijken ze op elkaar?’" aldus de Tweelingmoeder. Ze verteld er meer over in haar blog!

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven