Tentoonstelling 'Kindje van Mars'

Gepubliceerd: 12 juni 2019

Kom je ook naar de fototentoonstelling van het project ‘Kindje van Mars’? 

Het avontuur begint bij de crash van een vliegende schotel in Oldenzaal: het kindje van Mars is neergestort en kan niet meer terug naar Mars! Ze heeft hier niks op aarde en ze weet niet goed wat ze moet doen… Waar moet het kindje van Mars naar op zoek om hier te overleven? Hoe kunnen anderen haar helpen?

Om haar op aarde wegwijs te maken, heeft ze kinderen gevraagd haar te helpen. Door met de kinderen te praten komt ze erachter wat kinderen belangrijk vinden om gezond en gelukkig te kunnen leven. Ook maakten de kinderen foto’s voor haar zodat ze hun verhalen goed kon begrijpen.  


‘Kindje van Mars’ is een kort project van GGD Twente. Het doel is om bij kinderen zelf bespreekbaar te maken hoe het is als je niets hebt. Ook werd zo duidelijk wat kinderen belangrijk vinden als je opgroeit met weinig geld. De verhalen en de foto’s gaan ook naar beleidsmakers en zorgprofessionals in Twente, zodat ze nog beter weten hoe ze kinderen die opgroeien met weinig geld beter kunnen ondersteunen.  

 

Ben jij er ook bij?

 

Wat: Tentoonstelling foto’s Kindje van Mars

Waar: Stadhuis Oldenzaal

Wanneer: Opening 27 juni 2019, 16:00 uur

 

Het project ‘het kindje van Mars’ is een samenwerking tussen GGD Twente, Impuls Oldenzaal, Beeldbouwer, Sjiek photo&film en de gemeente Oldenzaal

 

flyer

 

Blog

"Vandaag is het mijn geluksdag", begint MamaTien haar blog. Al gauw merkt ze dat de balans in deze dag anders is dan verwacht. Ze houdt zich in om niet iets te roepen als: “Kunnen jullie nu gewoon even weggaan?!” Vind je het vinden van balans en het geven van oprechte aandacht moeilijk? MamaTien vertelt erover in deze blog.

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven