Scheiden en de kinderen dan...?

Gepubliceerd: 20 mei 2014

Scheiden is vaak een hele heftige gebeurtenis voor het hele gezin. Al gaat alles in goed overleg, er komt veel op je gezin af. Emoties, onzekerheid, de toekomst anders invullen, de kinderen…

Kinderen zien hun ouders het liefst bij elkaar. Een scheiding zal dan ook veel indruk maken. Kinderen reageren allemaal verschillend wanneer hun ouders gaan scheiden. Gevoelens als angst, boosheid en onzekerheid komen veel voor. Het is dus belangrijk dat je als ouders weet hoe je je kind(eren) hierbij het beste kunt begeleiden.

Daarom deze week de Loes themaweek scheiden. Van 19 t/m 24 mei vind je op de Loes site, Loes Facebook en Twitter allerlei informatie en nieuwe tips over dit onderwerp. Er komt een wegwijzer, en in verschillende Loes Gemeenten zijn thematafels ingericht over dit onderwerp.

Dus praat mee, neem dus een kijkje bij onze nieuwe tips of kom langs bij één van de Loes loketten bij jou in de buurt om de thematafel Scheiden te bekijken.

Blog

"Vandaag is het mijn geluksdag", begint MamaTien haar blog. Al gauw merkt ze dat de balans in deze dag anders is dan verwacht. Ze houdt zich in om niet iets te roepen als: “Kunnen jullie nu gewoon even weggaan?!” Vind je het vinden van balans en het geven van oprechte aandacht moeilijk? MamaTien vertelt erover in deze blog.

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven