RAMADAN is begonnen, doen jouw kinderen mee?

Gepubliceerd: 15 juni 2016

Ramadan is begonnen. Dit jaar op 6 juni. Een maand lang niet eten, drinken, roken en geen seksuele omgang tussen zonsopkomst en zonsondergang.
Doen jouw kinderen (voor het eerst) mee?
Soms willen kleine kinderen graag meedoen met Ramadan, maar hoeft het nog niet perse. Vaak beginnen kinderen rond hun tiende, twaalfde jaar en doen dan af en toe een paar dagen mee.

Hoe bereid jij je oudere kinderen voor op het vasten? Het gevoel van honger, dorst of moe zijn kunnen lastig zijn voor je kind. Bespreek het van te voren en bedenk samen vast oplossingen voor moeilijke momenten. Lees meer in de Loestip: Hoe begeleid je je kind tijdens de Ramadan?

Ramadan gezelligste maand van het jaar

Ramadan is voor veel moslims de gezelligste maand van het jaar, maar ook een drukke maand. Veel boodschappen doen, uitgebreid koken. En als het donker is, lekker eten met familie en vrienden om je heen. Daarna naar het avondgebed en het speciale Ramadan gebed in de moskee.

Mee eten?

Ook in Twente zijn er moskeeën of organisaties die niet moslims uitnodigen om mee te genieten bij het feestmaal maaltijd. Loop eens binnen bij de moskee.

Suikerfeest

Volgens de Islamitische kalender is Ramadan de negende maand van het jaar. De vastenmaand eindigt dit jaar op 4 juli. Dan is er drie dagen feest: het Suikerfeest.


Terug naar boven