Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Project 'Zit met Pit' bij 10 Hengelose Basisscholen

Gepubliceerd: 10 juli 2017

40% van de kinderen tussen de 8 en 18 jaar heeft een rug als van een 50-jarige! Dat komt vooral doordat ze lang en vaak kromgebogen zitten boven smartphone, spelcomputer of tablet. En omdat ze veel te lang - vaak in een slechte houding - zitten: gemiddeld op een doordeweekse dag zo'n 8 uur. De Hengelose basisscholen, de gemeente Hengelo en lokale kinderfysiotherapiepraktijken vinden dat hier wat aan moet gebeuren en zijn daarom het project 'Zit met Pit' gestart. Zit met Pit! is een lesprogramma voor kinderen van groep 5 en 6, gericht op het aanleren van een goede zithouding in combinatie met gezond gedrag rondom computergebruik. Ook kijken ze naar een gezonde balans tussen zitten en bewegen.

Bevordering gezonde leefstijl
Het doel van het project is het bevorderen van een gezonde leefstijl. De gemeente werkt hierbij nauw samen met partijen zoals Wijkracht, de GGD en het onderwijs, maar ook met huisartsen, diëtisten en fysiotherapeuten.

Positieve ervaringen
Het project is inmiddels gestart op 10 scholen. De eerste ervaringen zijn positief. Leerlingen komen zelf met allerlei voorbeelden van nek- en rugklachten bij tabletgebruik. Ook krijgen ze huiswerkopdrachten en zijn er nuttige tips en is er relevante informatie voor de leerkrachten.
Ook fysiotherapiepraktijken bieden diverse programma's aan op het gebied van preventie.

Wil je hier meer over weten, neem dan contact op Fysiotherapie Kompas Hengelo, Sandra Wezenberg tel: 074-2504134

Blog

Zondag is vaak bij ons een rustdag. De laatste dag van het weekend voordat op maandag de drukte weer begint. We gaan op zondag vaak met het gezin op pad. Op zo’n dag rest dan altijd weer de vraag… “wat gaan we doen vandaag?”

Meer lezen
Terug naar boven