Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Praten met je kind over roken, alcohol en drugs? Doen!

Gepubliceerd: 8 februari 2018

Is het een experiment of verveling? Is het nieuwsgierigheid, stoer doen of speelt er meer? Het is belangrijk dat je goed geïnformeerd bent over roken, alcohol of drugs. Dan kun je er beter over praten met je kind. Maar hoe pak je zo’n gesprek aan? En waar vind je goede informatie?

Trimbos en Stivoro hebben een speciale website ontwikkeld waarbij je als ouder gratis een online cursus kunt volgen. Je leert hoe je hierover in gesprek kunt gaan met je puber en hoe je regels kunt stellen.

logo praten met uw kind .nlMeer weten? Doe dan deze cursus. In 6 lessen via het internet, zie je in korte films hoe de familie Peters en hun buurvrouw het aanpakken. Zo leer je hoe je over roken, alcohol drinken en blowen kunt praten met je kind.

Er zijn ook handige filmpjes over hoe je met je kind over deze lastige onderwerpen praat. Een voorbeeld:

NIX18 Trailer 1. from Trimbos instituut on Vimeo.

IkPas vanaf 14 februari

En een goed voorbeeld doet goed volgen. Het drinkgedrag van jongeren wordt namelijk sterk beïnvloed door hun omgeving; ouders, vrienden, familie, maar ook mensen met voorbeeldfuncties. Je kunt bijvoorbeeld de komende periode 30 of 40 dagen een pauze inlassen met het drinken van alcohol. Je eigen deelname aan IkPas kan ook een goede aanleiding zijn om hierover met je tiener in gesprek te komen.

Meld je aan bij IkPas

Tips van Loes

Ook Loes heeft tips om met je kind te praten over roken, alcohol en drugs:

 

Blog

Er is er één jarig hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is onze… Nine! Hieperdepiep voor onze jongste dochter. Maar liefst 4 kaarsjes mocht ze uitblazen. Bij een verjaardag en jarig zijn hoort natuurlijk een feestje. En bij een feestje hoort…? Juist! Trakteren.

Meer lezen
Terug naar boven